Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Promenerandet stärker även hälsan och välbefinnandet, bidrar till en levande stad samt har ett minimalt ekologiskt fotavtryck, menar insändarskribenten. Bild: Anders Ylander
Promenerandet stärker även hälsan och välbefinnandet, bidrar till en levande stad samt har ett minimalt ekologiskt fotavtryck, menar insändarskribenten. Bild: Anders Ylander

Gångavstånd mellan Västlänkens stationer!

Lars Backström pekar på att det är gångavstånd mellan flera centrala punkter och att det oftast heller inte tar mer än 15–20 minuter att gå, ett bevis på att Västlänken behövs ännu mindre, skriver Bengt.

Det här är en insändare. Åsikter och idéer som framförs är skribentens egna. Vill du svara eller har du synpunkter på insändaren? Använd kommenteringsfunktionen under insändaren. Vill du skriva en egen insändare mejla till: [email protected]

Västtrafiks vd, Lars Backström skriver på GP Debatt den 23/6 om att vi ska gå mer i stället för att åka buss och spårvagn i centrum, för att inte trängas på grund av corona.

Backström pekar även på att det är gångavstånd mellan flera centrala punkter och att det oftast heller inte tar mer än 15–20 minuter att gå, samt att det mellan Brunnsparken och Götaplatsen är 2000 steg. Götaplatsen som ligger precis bakom Korsvägen.

Promenerandet stärker även hälsan och välbefinnandet, bidrar till en levande stad samt har ett minimalt ekologiskt fotavtryck.

Men att gå från exempelvis Centralen till Haga eller vice versa tar inte mer än en 15–20 minuter, eller kanske till och med snabbare om har bra kondition.

Och eftersom det just är gångavstånd mellan Västlänkens stationer vid Haga, Korsvägen och Centralen så behövs den ännu mindre! Dessutom är det ekologiska fotavtrycket från all betong den kräver närmast oändligt stort och kommer aldrig att kunna kompenseras under tunnelns förväntade livstid på 120 år. Ej heller bidrar Västlänken till en levande stad med människor gående på gator och torg.

Att då slänga ner många många miljarder i den göteborgska lerans slukhål torde vara det mest vansinnigt dumma man kan tänka sig!

Tänk om! Tänk nytt! Gör om!

Bengt, Torslanda