Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Följer

Fritt fram att förstöra naturen

Att tillåta cykling på alla stigar i Änggårdsbergen är lika med naturförstöring, skriver signaturen Fortfarande undrande göteborgare.

Det här är en insändare. Åsikter och idéer som framförs är skribentens egna. Vill du svara eller har du synpunkter på insändaren? Använd kommenteringsfunktionen under insändaren. Vill du skriva en egen insändare mejla till: [email protected]

Slutreplik till Jeremy McClure, Göteborgs stad, 25/1

Jeremy McClure har nog missat poängen i min (15/1)och signaturen Martins (19/1) insändare. Den nya cykelstigen kommer att locka ännu fler cyklister till Änggårdsbergen och öka konflikten med oss som tar oss fram till fots.

Genom att locka fler cyklister – och dessutom tillåta dem att använda alla befintliga vägar och stigar – kommer det inte att vara framkomligt längre för oss utan hjul då samtliga vägar och små stigar är mer eller mindre sönderkörda av cyklar. Den som jämför senaste orienteringskartan över Änggårdsbergen med hur naturen ser ut i dag kan notera att det är fullt med nya cykelstigar över hela naturreservatet. Att tillåta cykling på alla stigar är lika med naturförstöring.

I många andra motionsspår är det förbjudet med cykling men det är tydligen fritt fram i ett naturreservat.

Fortfarande undrande göteborgare