Jag uppmanar alla att tänka en extra gång innan vi konsumerar under Black Friday.
Jag uppmanar alla att tänka en extra gång innan vi konsumerar under Black Friday. Bild: Tomas Oneborg/SvD/TT

Fortsätt göra klipp tills världen går under

Jag uppmanar alla att tänka en extra gång innan vi konsumerar under Black Friday, skriver Linn Christensen.

Det här är en insändare. Åsikter och idéer som framförs är skribentens egna. Vill du svara eller har du synpunkter på insändaren? Använd kommenteringsfunktionen under insändaren. Vill du skriva en egen insändare mejla till: friaord@gp.se

ANNONS

Världen går under, förutom på fredag för då är det Black Friday! Årets julklapp blev det hemma stickade plagget med motiveringen att det bland annat skulle vara bra för miljön. Dessutom hör vi ständigt i olika medier hur tiden är knapp för att rädda klimatet, hur vi inte kommer att nå upp till Parisavtalet och framför allt hur vi, i synnerhet i västvärlden, har för hög konsumtion i förhållande till vår population.

Parallellt hör vi om extrema blackfriday-reor som syftar på att konsumera mera! Fler saker vi egentligen inte behöver. En elektrisk vinöppnare för att det är roligt, en till likadan tröja vi har hemma fast i en annan färg såklart eller fem extra kuddfodral för att det kan vara bra att ha hemma.

ANNONS

”Vill du köpa till en plastpåse till dina nyproducerade jeans tillverkade i ett u-land som du köpt enbart för att de var billiga? Ja, tack gärna!” Rea tills världen går under. För när världen brinner, släcker vi elden med pengar? Jag uppmanar alla att tänka en extra gång innan vi konsumerar under Black Friday.

Linn Christensen

LÄS MER:Bluffreorna ökar under Black Friday

LÄS MER:Laga dina kläder gratis på Göteborgs stads lappcentral

LÄS MER:Köpfritt år borde även gälla prylgalna grillmän

comments

Kommentarer

Vad tycker du?

Här nedan kan du kommentera artikeln via tjänsten Ifrågasätt. Märk väl att du behöver skapa ett konto och logga in först. Tänk på att hålla god ton och att inte byta ämne. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Inlägg som bedöms som olämpliga kommer att tas bort och GP förbehåller sig rätten att använda kommentarer i redaktionellt innehåll.

ANNONS