Att bygga i modern stil är ingen ursäkt för att inte bygga fint,  menar insändarskribenten.
Att bygga i modern stil är ingen ursäkt för att inte bygga fint, menar insändarskribenten. Bild: Anders Ylander

Förfula inte skärgården med moderna lådor

Alla vet ju att det går att bygga fina och moderna hus, skriver Besviken öbo.

Det här är en insändare. Åsikter och idéer som framförs är skribentens egna. Vill du svara eller har du synpunkter på insändaren? Använd kommenteringsfunktionen under insändaren. Vill du skriva en egen insändare mejla till: friaord@gp.se

ANNONS
|

Vi är många boende som med fasa ser hur framfarten med nybyggandet sker på Styrsö. När Styrsöhöjd började byggas blev det en smärre chock. Inga hänsyn visades vare sig för djuren och växtligheten. Ej heller för skärgårdsmiljön.

Helt plötsligt står det fler nya ”lådor” där. Några på stolpar, andra direkt på marken och ser ut som kvarglömda arbetarbaracker. De har varken koppling till skärgårdshusen som redan finns eller miljön runtomkring. De är fruktansvärt malplacerade.

Alla hus i skärgården behöver inte vara i gammal stil. Men de behöver heller inte vara platta lådor som bara ser ut att ha placerats ut i de tidigare vackra bergen. Alla vet ju att det går att bygga fina och moderna hus.

ANNONS

LÄS MER:Ingbritts utsikt blev en grå fasad

Vem bestämmer och säger ja till detta? Hallå Stadsbyggnadskontoret! Nog anade vi att detta på något sätt blev startskottet för att bygga den här typen av hus ute på Styrsö.

Men största chocken fick vi för några veckor sedan. Sedan när får högsta punkten på huset överstiga bergets högsta punkt? Det är med sorg i hjärtat många av oss öbor ser vad som händer med vår vackra ö.

Ni som bor på Styrsöhöjd kan naturligtvis inte hjälpa hur husen ser ut. Men stadsarkitekten får gärna kommentera.

Besviken öbo

LÄS MER:Göteborgarna överens – bygg i klassisk stil

LÄS MER:Så långt ser du från Göteborgs högsta hus

LÄS MER:Omröstningar skapar inte bra arkitektur

comments

Kommentarer

Vad tycker du?

Här nedan kan du kommentera artikeln via tjänsten Ifrågasätt. Märk väl att du behöver skapa ett konto och logga in först. Tänk på att hålla god ton och att inte byta ämne. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Inlägg som bedöms som olämpliga kommer att tas bort och GP förbehåller sig rätten att använda kommentarer i redaktionellt innehåll.

ANNONS