Luis Rubiales kysste Jennifer Hermoso på munnen efter VM-guldet.
Luis Rubiales kysste Jennifer Hermoso på munnen efter VM-guldet. Bild: HANNAH MCKAY

Finns värre saker i världen än en puss på munnen

Ledande personer i fotbollsvärlden går i taket, skriver signaturen Fundersam.

Det här är en insändare. Åsikter och idéer som framförs är skribentens egna. Vill du skriva en egen insändare? Mejla till: friaord@gp.se. Vill du svara eller har du synpunkter på en insändare? Använd samma mejladress och ange vilken insändare det gäller.

ANNONS
|

Den spanske fotbollspresidenten Luis Rubiales är avstängd av Fifa efter att, vid medaljceremonin för världsmästarna i damfotboll, ha munpussat en av spelarna. Det är den så kallade "skandalkyssen". Rena julafton för journalisterna. Tidningarna fylls med helsidor. 81 spanska fotbollsspelare vägrar spela till dess att mannen är avstängd.

Ledande personer i fotbollsvärlden går i taket och anser att ”hela världen” borde reagera med avsky. Samtidigt kan vi på undanskymd plats i massmedia läsa om dödsskjutningar och om tusentals migranter, som efter att ha betalat en förmögenhet till människosmugglare, drunknar i Medelhavet. Man kan tycka att detta är värre än en puss på munnen, såvida inte herr Rubiales glömt att borsta tänderna innan pussen.

ANNONS

Fundersam

LÄS MER:Rubiales agerande visar att toxisk manlighet lever och frodas

LÄS MER:Luis Rubiales mamma har låst in sig – hungerstrejkar

LÄS MER:Detta har hänt i Rubiales-fallet

ANNONS