Insändarskribenten tror att med hans förslag kan man behålla Scandinavium i fem år till.
Insändarskribenten tror att med hans förslag kan man behålla Scandinavium i fem år till. Bild: MICHAEL ERICHSEN

En multiarena med allt under samma tak

Det är tankar från en som var med och fick uppleva Nya Ullevis invigning, skriver Jan-Olof.

Det här är en insändare. Åsikter och idéer som framförs är skribentens egna. Vill du skriva en egen insändare? Mejla till: friaord@gp.se. Vill du svara eller har du synpunkter på en insändare? Använd samma mejladress och ange vilken insändare det gäller.

ANNONS
|

Ett lite avvikande tänk i ärendet om Ullevi, Scandinavium, Lisebergshallen. Varför inte bygga ihop dessa tre till en multiarena kallad Nya Ullevi?

Använd nuvarande byggnad Ullevi och bygg in aktiviteter för hockey, häst och musik, på så sätt, att dessa ryms på kortsidan mot väster. Motsvarande kortsida mot öster ska vara för sporterna handboll med flera.

Det finns ju stora lediga markytor på dessa angränsande ytor till dagens Ullevi. Om man börjar projektera nu tror jag att allt borde kunna vara färdigbyggt om senast fem år och vi kan behålla Scandinavium fram till dess.

Det är tankar från en som var med och fick uppleva Nya Ullevis invigning med en riktigt fotbollsfest, matchen mellan Göteborgsalliansen och landslaget. Jag fick bland annat få stå i spelargången och charmas av ”Nacka” Skoglunds nonchalanta entré, svingandes sina fotbollsdojor runt sig, när han mötte våra blickar och applåder!

ANNONS

Jan-Olof, eller Jannis på den tiden

LÄS MER:Partierna överens om nya arenans placering

LÄS MER:Grattis på hundraårsdagen, Göteborgsalliansen!

LÄS MER:Sture Allén – mannen som namngav Gamla Ullevi

ANNONS