Regionstyrelsen har stoppat det nya BUP-huset med motiveringen att det blir för dyrt, skriver insändaren.
Regionstyrelsen har stoppat det nya BUP-huset med motiveringen att det blir för dyrt, skriver insändaren. Bild: Stina Stjernkvist/TT

Det måste finnas pengar till nya BUP-huset!

Med tanke på det skriande vårdbehovet måste regionstyrelsen godkänna det nya BUP-huset, skriver Bo Törnqvist.

Det här är en insändare. Åsikter och idéer som framförs är skribentens egna. Vill du svara eller har du synpunkter på insändaren? Använd kommenteringsfunktionen under insändaren. Vill du skriva en egen insändare mejla till: friaord@gp.se

ANNONS
|

Att stoppa bygget av det nya BUP-huset är nog den största skandal man hört talas om! Placering, ritningar och allt var klart. Trots det stoppar regionstyrelsen detta med motiveringen att det blir för dyrt.

Samtidigt skryter man med att ha lyckats få ett överskott på 1,7 miljarder, inklusive det extra statliga stödet på grund av pandemin.

Vad är viktigare än våra barns hälsa, såväl den fysiska som den psykiska? Fanns det pengar till det nya fina Regionens Hus så måste det finnas pengar till BUP-huset!

Regionstyrelsen måste godkänna det nya BUP-huset med tanke på det skriande vårdbehov som regionstyrelsen säger sig inte ha fått signaler om. I dag finns det åtta platser på BUP-akuten och man är tvungen att skicka hem självmordsbenägna barn.

ANNONS

Godkänn bygget av det nya BUP-huset!

Bo Törnqvist

LÄS MER:VGR har längst kötid till barn- och ungdomspsykiatrin

LÄS MER:Vår dotter mår allt sämre – hur kan BUP inte ha tid?!

LÄS MER:När ska ni göra något åt att allt fler unga tar sitt liv?

comments

Kommentarer

Vad tycker du?

Här nedan kan du kommentera artikeln via tjänsten Ifrågasätt. Märk väl att du behöver skapa ett konto och logga in först. Tänk på att hålla god ton och att inte byta ämne. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Inlägg som bedöms som olämpliga kommer att tas bort och GP förbehåller sig rätten att använda kommentarer i redaktionellt innehåll.

ANNONS