”Aldrig eller extremt sällan ser man något i media om BUP:s resultat”, skriver insändarskribenten.
”Aldrig eller extremt sällan ser man något i media om BUP:s resultat”, skriver insändarskribenten. Bild: isabell Höjman/TT

Dags att visa BUP:s resultat!

De flesta gör säkert sitt bästa med givna förutsättningar, skriver signaturen Effbe.

Det här är en insändare. Åsikter och idéer som framförs är skribentens egna. Vill du svara eller har du synpunkter på insändaren? Använd kommenteringsfunktionen under insändaren. Vill du skriva en egen insändare mejla till: friaord@gp.se

ANNONS

”Inför en lagstadgad vårdgaranti på 30 dagar för BUP” var rubriken på ett debattinlägg (GP 24/5) av Lars Hjälmered och Camilla Waltersson Grönvall (M). Själv är jag ”årsrik”, med lång erfarenhet av livet och även då psykiatrisk vård. Jag har också ett antal bekanta och vänner som också, direkt eller indirekt, har varit i kontakt med psykiatrin.

Jag frågar mig om inte skribenterna har alltför höga förväntningar på vad barn- och ungdomspsykiatrin (BUP) kan åstadkomma. Jag tänker på behandlingsresultaten. Aldrig eller extremt sällan ser man något i media om BUP:s resultat.

De flesta gör säkert sitt bästa under de givna förutsättningarna. En stor del av arbetet handlar om att ta till sig unga personers utmaningar och problem, för att därefter ställa diagnos och skriva ut psykofarmaka. Det sistnämnda utgör lejonparten i fråga om åtgärder. Det är väl känt att en del av dessa läkemedel har ifrågasatts både när det gäller effektivitet och biverkningar.

ANNONS

EffBe

LÄS MER:Marias son Flipp tog sitt liv: "Vi skrek på hjälp"

LÄS MER:Oroande att psykiatrin medicinerar barn

LÄS MER:Inför sekretess för kuratorer gentemot lärare

comments

Kommentarer

Vad tycker du?

Här nedan kan du kommentera artikeln via tjänsten Ifrågasätt. Märk väl att du behöver skapa ett konto och logga in först. Tänk på att hålla god ton och att inte byta ämne. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Inlägg som bedöms som olämpliga kommer att tas bort och GP förbehåller sig rätten att använda kommentarer i redaktionellt innehåll.

ANNONS