Att bussresenärer ta med cykeln kan påverka om bussföraren kan hålla tidtabellen, menar Karin Rydberg.
Att bussresenärer ta med cykeln kan påverka om bussföraren kan hålla tidtabellen, menar Karin Rydberg. Bild: MATHIAS BERGELD

Begränsad möjlighet att ta med cykel på bussen

Av- och pålastning av en cykel kan dessutom ta mycket tid, skriver Karin Rydberg.

Det här är en insändare. Åsikter och idéer som framförs är skribentens egna. Vill du svara eller har du synpunkter på insändaren? Använd kommenteringsfunktionen under insändaren. Vill du skriva en egen insändare mejla till: friaord@gp.se

ANNONS
|

Replik

20/8 Västtrafik är ute och (gör det omöjligt för oss som) cyklar

För att effektivt kunna verka för cykel som en del av resan behöver vi erbjuda sätt där resandet inte begränsas av utrymmet i ett bagageutrymme eller tar för stor plats från övriga sittande resenärer. Det är ett pågående arbete där vi tar del och inspireras av hur andra trafikhuvudmän jobbar.

I dag är möjligheten att ta med cykel ombord på bussen mycket begränsad. Det beror på ett flertal faktorer, bland annat det som tidigare nämnts med begränsad eller ingen plats ombord. Av- och pålastning av en cykel kan dessutom ta mycket tid. Det riskerar att det blir svårt för föraren att hålla tidtabellen och därmed mer stress.

ANNONS

Du är varmt välkommen att dela med dig av ytterligare tankar och funderingar genom att kontakta vår kundservice antingen via hemsidan eller telefon.

Karin Ryberg, projektledare Västtrafik

LÄS MER:Cykelförbud på Västtågen i sommar

LÄS MER:Förslagen: Civilklädda kontrollanter och nytt biljettpris hos Västtrafik

LÄS MER:Tunga instanser sågar regionens nya trafikplan

comments

Kommentarer

Vad tycker du?

Här nedan kan du kommentera artikeln via tjänsten Ifrågasätt. Märk väl att du behöver skapa ett konto och logga in först. Tänk på att hålla god ton och att inte byta ämne. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Inlägg som bedöms som olämpliga kommer att tas bort och GP förbehåller sig rätten att använda kommentarer i redaktionellt innehåll.

ANNONS