Arkivbild.
Arkivbild. Bild: ANDERS WIKLUND / TT

Att jämföra köttätande med troféjakt är ren förolämpning

Vad tror ni händer med våra kreatur om de inte får leva som nyttodjur?, skriver signaturen ”Skåning”.

Det här är en insändare. Åsikter och idéer som framförs är skribentens egna. Vill du skriva en egen insändare? Mejla till: friaord@gp.se. Vill du svara eller har du synpunkter på en insändare? Använd samma mejladress och ange vilken insändare det gäller.

ANNONS

Replik

12/5 Är köttätande värre än troféjakt?

Martin Smedjebacks insändare är en skamlös förolämpning av Sveriges bönder.

Jag är en stolt bondson och vet att svenska kreatur har ett bra liv. Hur kan du jämföra böndernas arbete för att ge oss näringsrik och god mat med troféjägarnas avskyvärda handlingar? De plågar djur till döds för att tjäna pengar på folks dumhet.

Hur mycket koldioxid producerar inte ni veganer för att skaffa er proteinrika växter från tropiska länder? Hur mycket mark, där det förr växte skog, behövs det för att tillfredsställa era behov?

ANNONS

Ni vet nog att det inte går att överleva på svenska lingon, blåbär, svamp och spenat. Vad tror ni händer med våra kreatur om de inte får leva som nyttodjur? De försvinner, liksom noshörningssläktet, på grund av dumma människors tro att djurens horn kan stimulera sexdriften. Det enda ni veganer "räddar" är människosläktets samlade dumhet.

Skåning

LÄS MER:Slut på troféjakt på inburade lejon

LÄS MER:Om jag blev rik på comedy – hade jag skjutit en apa då?

LÄS MER:Veganmode är hett i höst – men är det mer hållbart?

ANNONS