Återvinningsstationer blir ett allt större problem

Jag antar att det är kommunen som anvisar platser för återvinningsstationer även om producenterna har ansvar för att det fungerar, skriver signaturen Boende i området.

Det här är en insändare. Åsikter och idéer som framförs är skribentens egna. Vill du svara eller har du synpunkter på insändaren? Använd kommenteringsfunktionen under insändaren. Vill du skriva en egen insändare mejla till: friaord@gp.se

ANNONS

Inte undra på att Lundenskolan har råttor (GP 16/8). Vid Kärralundsgatan precis intill Lundenskolan finns en återvinningsstation. Den är mestadels överfull. I söndags fotograferade jag platsen och skickade till FTI, som har ansvar för tömningen.

Dagen efter fick jag ett meddelande att detta nu var åtgärdat. I dag, den 15, var jag där i ett nytt försök. Det var en del bortstädat, men nytt var ditställt och flera behållare var än mer överfulla.

I andra änden av bostadsområdet Prästgårdsängen, 300 meter bort, har tidigare legat en station för återvinning. Men där fanns en grön liten plätt som i stadens förtätningsiver nu bebyggs. Någon ersättning har vi inte fått för stationen.

ANNONS

Jag antar att det är kommunen som anvisar platser för återvinningsstationer även om producenterna har ansvar för att det fungerar.

Från och med den första januari 2024 har kommunen ansvar för insamling av förpackningsavfall. Inte förrän den 1 januari 2027 ska kravet på fastighetsnära insamling vara uppfyllt. Jag ser med spänning fram mot hur detta ska fungera.

Boende i området

LÄS MER:Villor och radhus i Göteborg ska få nya soptunnor

LÄS MER:Fastigheten i Björkekärr hade 12 kilo sopor på ett helt år

LÄS MER:Göteborgarnas vanligaste klagomål på bostaden

comments

Kommentarer

Vad tycker du?

Här nedan kan du kommentera artikeln via tjänsten Ifrågasätt. Märk väl att du behöver skapa ett konto och logga in först. Tänk på att hålla god ton och att inte byta ämne. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Inlägg som bedöms som olämpliga kommer att tas bort och GP förbehåller sig rätten att använda kommentarer i redaktionellt innehåll.

ANNONS