Mats Arnsmars nedmontering av kulturen i Folkets Hus började för flera år sedan, skriver Matts Brunnegård.
Mats Arnsmars nedmontering av kulturen i Folkets Hus började för flera år sedan, skriver Matts Brunnegård. Bild: Anders Ylander

Arnsmar sviker kulturen och sina partikamrater

Skönt att gamle kulturministern Bengt Göransson slapp uppleva detta svek, skriver Matts Brunnegård.

Det här är en insändare. Åsikter och idéer som framförs är skribentens egna. Vill du svara eller har du synpunkter på insändaren? Använd kommenteringsfunktionen under insändaren. Vill du skriva en egen insändare mejla till: friaord@gp.se

ANNONS

Mats Arnsmars nedmontering av kulturen i Folkets Hus började för flera år sedan med att avveckla all kulturell verksamhet på Trappan och sedan lägga ner Bokkaféet. Nu har turen kommit till Folkteatern som drivs av fackförbund, hyresgästföreningar och bildningsförbund i form av ett aktiebolag.

Det är märkligt att vd Mats Arnsmar, som dessutom sitter som socialdemokratisk medlem i kommunfullmäktige, kör ut all kulturell verksamhet ur huset och inte ser någon som helst anledning att behandla Folkteatern på något annat sätt än de rent kommersiella företagen.

Skönt att gamle kulturministern Bengt Göransson (som var chef för Folkets Husföreningarnas Riksorganisation 1971–1982) slapp uppleva detta svek av sina partikamrater i Göteborg!

ANNONS

Matts Brunnegård

LÄS MER:Hyresvärden vill stoppa festen på Folk – annars vräks Folkteatern

LÄS MER:Folkets hus ifrågasätter Folkteaterns regionstöd

LÄS MER:Internationellt upprop för att bevara Folkteatern

comments

Kommentarer

Vad tycker du?

Här nedan kan du kommentera artikeln via tjänsten Ifrågasätt. Märk väl att du behöver skapa ett konto och logga in först. Tänk på att hålla god ton och att inte byta ämne. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Inlägg som bedöms som olämpliga kommer att tas bort och GP förbehåller sig rätten att använda kommentarer i redaktionellt innehåll.

ANNONS