Det enklaste borde väl vara att acceptera varandra utan stora parader och åthävor som verkligen pekar ut dem som är annorlunda, skriver signaturen Medmänniska.
Det enklaste borde väl vara att acceptera varandra utan stora parader och åthävor som verkligen pekar ut dem som är annorlunda, skriver signaturen Medmänniska. Bild: Edith Camilla Svensson

Acceptera folk utan parader och åthävor

Det enklaste borde väl vara att acceptera varandra utan stora parader och åthävor som verkligen pekar ut dem som är annorlunda, skriver signaturen Medmänniska.

Det här är en insändare. Åsikter och idéer som framförs är skribentens egna. Vill du svara eller har du synpunkter på insändaren? Använd kommenteringsfunktionen under insändaren. Vill du skriva en egen insändare mejla till: friaord@gp.se

ANNONS

Jag kan inte låta bli att reagera på allt ståhej kring kommande pridefestival. Det skrivs nu spaltmeter om hur viktigt det är att människor med annan sexuell läggning än den som anses vara den normala får synas och höras.

Jag tror i min enfald (?) att det kan leda till precis motsatta reaktioner.

Varför inte istället jobba på att inte särskilja och peka ut människor som är annorlunda – för det måste ju erkännas att det vanligaste och det som fortfarande anses som normalt är man/kvinna-relation. Acceptera att det finns människor med olika läggningar och gör ingen stor sak av det. Ingen kan rå för sin läggning, lika litet som man kan rå för sin hårfärg eller kroppsform.

ANNONS

Det enklaste och mest självklara borde väl vara att acceptera varandra utan stora parader och åthävor som verkligen pekar ut dem som är annorlunda. Vi är och kommer att förbli olika på många sätt. Vi borde möta varandra med öppenhet och kärlek oavsett läggning hit eller dit.

Är jag helt ”ute och cyklar” – eller?

Medmänniska

LÄS MER:Se Prideparaden tåga genom Göteborg

LÄS MER:Stort säkerhetsfokus när Stockholm Pride firar 25 år

LÄS MER:Polisen: Ingen ökad hotbild mot Pride

comments

Kommentarer

Vad tycker du?

Här nedan kan du kommentera artikeln via tjänsten Ifrågasätt. Märk väl att du behöver skapa ett konto och logga in först. Tänk på att hålla god ton och att inte byta ämne. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Inlägg som bedöms som olämpliga kommer att tas bort och GP förbehåller sig rätten att använda kommentarer i redaktionellt innehåll.

ANNONS