Fansen stormade planen – attackerade Larsson

HIF åkte ur allsvenskan efter en dramatisk kvalförlust mot Halmstad på Olympia. Efteråt stormade några av skåningarnas fans planen. En grupp supportrar sprang fram till HIF:s Jordan Larsson och försökte plocka av anfallarens tröja.

ANNONS
|

Helsingborgs IF ledde med 1-0 efter mål av Jordan Larsson och såg då ut att vara på väg att hålla kvar sin plats i högsta serien. Men Halmstad BK stod för en sensationell vändning i slutminuterna och efter två raka mål, varav ett på straff, kunde hallänningarna vända och vinna kvalet vilket innebär att man också skickar Henrik Larssons HIF ur allsvenskan med totalt 3-2.

Efteråt var det, av förklarliga skäl, enorm besvikelse bland hemmafansen, och för några av supportrarna rann det över fullständigt. En grupp supportrar tog sig in på plan efter slutsignalen för att konfrontera Helsingborgsspelarna. De flesta rödblå spelarna låg utslagna på Olympias regntunga gräsmatta - men inte Jordan Larsson. Han hade sökt sig ned mot Helsingborgs ståplatsläktare "Södra stå" för att prata med fansen. Men det hela slutade med att flera maskerade supportrar i stället gick till attack mot Larsson och försökte ta av anfallarens matchtröja. Dessutom kastades föremål mot Helsingborgs tränare Henrik Larsson.

ANNONS

Efter matchen framkom det att säkerhetspersonal hade försökt att stoppa supportarna. Men tvingades ge med sig när de hotades. Supportrarna ska ha hotat publikvärdarna med tända bengaler.

– Det kom fram på matchmötet efteråt att det var så det gick till, säger förbundets matchdelegat Stefan Winqvist till Expressen.

HIF:s klubbdirektör Mats-Ola Schulze var bedrövad efteråt. Både över det sportsliga resultatet och över supportrarnas beteende.

– Det är scener som inte alls hör hemma här. Det är fruktansvärt, säger han i C More.

C Mores expert Anders Andersson:

– Det är skandalösa scener. Det är märkligt att man inte är bättre förberedda på det här på Olympia. Man måste kunna garantera spelare och ledares säkerhet, säger han.

ANNONS