Volvos vd Martin Lundstedt.
Volvos vd Martin Lundstedt. Bild: Nils Petter Nilsson

Volvos aktie rasar vid börsöppning

AB Volvos aktievärde rasar över 7 procent vid öppningen av Stockholmsbörsen. Nedgången beror på bolagets utdelning.

ANNONS
|

Aktietappet kommer dagen efter att bolaget hade stämma i Göteborg. Under stämman kom beskedet att AB Volvos näst största ägare – Volvo Cars-ägaren Geely – fortsatt inte får plats vare sig i valberedningen eller i styrelsen.

Nedgången sker samtidigt som bolaget har utdelning, vilket förklarar det kraftiga fallet. Aktien handlas utan rätt till utdelning under dagen.

Under tisdagen kom även orderstatistik från USA som visade att orderingången på tunga lastbilar i Nordamerika var ned med 10 procent jämfört med mars i fjol. Jämfört med februari var orderingången ned med 19 procent. Marknaden för tunga lastbilar i Nordamerika är en av AB Volvos viktigaste marknader.

ANNONS

Strax efter öppning var Volvo-aktien ned med 7,3 procent. Stockholmsbörsens breda index var samtidigt ned 0,8 procent.

LÄS MER:Fem punkter: Så påverkar en svag krona Sverige

LÄS MER:Analytiker: Riksbanken måste hindra kronans fall

LÄS MER:Grundaren lämnar Göteborgsbolagets styrelse

Missa inte det senaste från GP Ekonomi!

Nu kan du få alla våra ekonominyheter, reportage och analyser som en liten notis direkt till din telefon genom att klicka på följ-knappen vid taggen Ekonomi. I mobilen finner du den under artikeln och på sajt överst till höger om artikeln.

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev

GP Ekonomis Ida Johansson blickar ut i den finansiella världen och kommer med aktuella spaningar och lästips.

För att anmäla dig till nyhetsbrevet behöver du ett digitalt konto, vilket är kostnadsfritt och ger dig flera fördelar. Följ instruktionerna och anmäl dig till nyhetsbrevet här.

comments

Kommentarer

Vad tycker du?

Här nedan kan du kommentera artikeln via tjänsten Ifrågasätt. Märk väl att du behöver skapa ett konto och logga in först. Tänk på att hålla god ton och att inte byta ämne. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Inlägg som bedöms som olämpliga kommer att tas bort och GP förbehåller sig rätten att använda kommentarer i redaktionellt innehåll.

ANNONS