Grundaren lämnar Göteborgsbolagets styrelse

E-handelbolaget Nakd stänger en ny runda – samtidigt som grundaren och den förre vd:n lämnar styrelsen.
– Tajmingen att kliva av styrelsen nu är rätt, säger Jarno Vanhatapio.

ANNONS

E-handelsbolaget Nakd:s grundare Jarno Vanhatapio lämnar bolagets styrelse, skriver nyhetssajten Di Digital.

Beskedet kommer i samband med att företaget, som säljer kläder, stänger en ny finansieringsrunda i riskkapital och lån på cirka 225 miljoner kronor.

– Tajmingen att kliva av styrelsen nu är rätt både för mig och för bolaget. Ledningen, som har varit med mig i princip från start, har bevisat att de kan transformera affären till lönsamhet enligt plan och att de har en stark vision framåt, kommenterar den Borås-bördige Jarno Vanhatapio beslutet enligt Di Digital.

Nakd har haft ett skakigt år. I den nyemission på cirka 200 miljoner kronor som stängdes i somras föll bolagets värdering till 1,2 miljarder kronor – en bra bit från värderingstoppnoteringen på 5,5 miljarder kronor.

ANNONS

Nye vd:n lämnade efter några veckor

Nakd grundades i Göteborg 2014 av Jarno Vanhatapio, som även var bolagets vd fram till i fjol. Hans ersättare, Anders Kristiansen, lämnade rollen som vd efter bara ett par veckor, samtidigt som han kritiserade bolagets verksamhetsmodell. Nakd:s nuvarande vd är Oscar von Konow.

Trots att Vanhatapio inte längre har en operativ roll i företaget är han fortfarande delägare.

– Nakd har aldrig haft ett starkare produktsortiment, kunderbjudande och nyckeltal än nu, och jag är naturligtvis med och investerar i rundan. Jag bor sedan ett tag tillbaka utomlands och kommer fortsätta att följa bolaget som en av de större aktieägarna, säger han enligt Di Digital.

LÄS MER:Jakten på Göteborgs första enhörning – därför blir ingen tech-miljardär på Västkusten

LÄS MER:Här är Göteborgsbolagen som är nära drömvärderingen en miljard dollar

LÄS MER:Arbetare på NA-KD:s partners lager död i truckolycka

Missa inte det senaste från GP Ekonomi!

Nu kan du få alla våra ekonominyheter, reportage och analyser som en liten notis direkt till din telefon genom att klicka på följ-knappen vid taggen Ekonomi. I mobilen finner du den under artikeln och på sajt överst till höger om artikeln.

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev

GP Ekonomis Ida Johansson blickar ut i den finansiella världen och kommer med aktuella spaningar och lästips.

För att anmäla dig till nyhetsbrevet behöver du ett digitalt konto, vilket är kostnadsfritt och ger dig flera fördelar. Följ instruktionerna och anmäl dig till nyhetsbrevet här.

comments

Kommentarer

Vad tycker du?

Här nedan kan du kommentera artikeln via tjänsten Ifrågasätt. Märk väl att du behöver skapa ett konto och logga in först. Tänk på att hålla god ton och att inte byta ämne. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Inlägg som bedöms som olämpliga kommer att tas bort och GP förbehåller sig rätten att använda kommentarer i redaktionellt innehåll.

ANNONS