Volvo vill bygga ett landmärke för göteborgarna

EU-kommissioner har godkänt AB Volvos och Volvo Cars planer på att bilda World of Volvo, det gemensamma upplevelsecenter i anslutning till Liseberg.

ANNONS

EU-kommissionen gav klartecken till Volvobolagens planerade upplevelsecentrum World of Volvo, eftersom verksamheten inte ger upphov till några konkurrensproblem, med tanke på att verksamheten är försumbar inom EES-området.

Det betyder att Volvobolagen upplevelsecenter nu kan ta ett steg fram. I förlängningen ska det ersätta nuvarande Volvomuseet.

Upplevelsecentret ska byggas i anslutning till Lisebergs planerade utbyggnad söderut, där Saabs gamla växellådefabrik låg.

LÄS MER:Volvo och Liseberg vill bygga upplevelsecentrum ihop

LÄS MER:Volvo hänger på Lisebergs miljardsatsning

– Nu har vi rundat en kontrollstation och vet att det gemensamma bolaget kan bildas, och sedan kommer det att bli en byggplaneprocess med staden, säger Claes Eliasson, presstalesperson för AB Volvo.

Ska bli extraordinärt

Exakt när Volvos nya upplevelsecenter kan börja byggas är ännu oklart.

ANNONS

– Vi har ganska ambitiösa planer för exteriören och interiören. Vi vill att detta ska bli ett landmärke för göteborgare. Detta är något extraordinärt som kommer att ta lite längre tid att bygga, och den byggprocessen kommer att ta den tid den tar, säger Claes Eliasson.

Centret kommer att fyllas med upplevelser relaterade till Volvos olika varumärken, allt från jättelika grävmaskiner till små personbilar. Alla delar av Volvos varumärke ska vara representerade.

– Det kommer att vara både en digital och fysisk upplevelse och det kommer naturligtvis att finnas en hel del från historien och eventuellt konceptfordon, säger Claes Eliasson.

Kommer besökarna kunna att köra i en virtuell P 1800 precis som Helgonet?

– Haha, vi vill inte förta upplevelserna i förväg. Men om det går som vi vill så kommer det att vara väl värt ett besök, säger Claes Eliasson.

Läs mer: Volvo Torslanda fyller 50 år

ANNONS