Vuxen.se planerar att börsnoteras under det första kvartalet 2022.
Vuxen.se planerar att börsnoteras under det första kvartalet 2022. Bild: Pontus Lundahl/TT

Västsvenska sexleksaks-handlaren vill gå upp på börsen

Den halländska e-handlaren vuxen.se är marknadsledade i sin bransch: sexleksaker. Nu tänker de notera bolaget på börsen, berättar vd:n Michael Ahlén för Breakit.

ANNONS

Vuxen.se som specialiserar sig på sexleksaker har vuxit sig stora i branschen sedan de köpte upp domännamnet 2008. Idag omsätter bolaget mer än 140 miljoner kronor och planerar nu alltså att börsnoteras redan under första kvartalet av 2022.

Detta mot bakgrund av att man väntas växa ännu mer framöver.

Fortsätter att växa

– Vi räknar med att omsätta runt 170 miljoner kronor det här räkenskapsåret och göra en vinst på cirka 20 miljoner kronor, säger bolagets vd Michael Ahlén till Breakit.

Bolaget planerar att börsnoteras på Stockholmsbörsens First North-lista och tanken är att expandera affärsverksamheten.

– Vi ska bli lite som ett mini-BHG (e-handelskoncern noterat på Stockholmsbörsens Large Cap-lista med ett börsvärde på nästan 12 miljarder kronor). Planen är att starta och köpa e-handlare i närliggande nischer till Vuxen.se men också Doggie.se som säljer hundprylar, säger Michael Ahlén till Breakit.

ANNONS

LÄS MER:Härryda bland de 30 mest pryda orterna

Lager i Halland

För att fortsätta expansionen har bolaget bland annat nyligen öppnat upp ett lager i halländska Torup. Nu vill man alltså starta nya sajter men förvärv kan också bli aktuellt, enligt Michael Ahlén.

– Här finns stora synergier både om man startar nya sajter eller om vi köper befintliga, säger han till Breakit.

LÄS MER:Svenska sexapparna vill utmana porren

LÄS MER:Sexologen: Därför ökar försäljning av sexdockor

Missa inte det senaste från GP Ekonomi!

Nu kan du få alla våra ekonominyheter, reportage och analyser som en liten notis direkt till din telefon genom att klicka på följ-knappen vid taggen Ekonomi. I mobilen finner du den under artikeln och på sajt överst till höger om artikeln.

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev

GP Ekonomis Alexander Piauger blickar ut i den finansiella världen och kommer med aktuella spaningar och lästips.

För att anmäla dig till nyhetsbrevet behöver du ett digitalt konto, vilket är kostnadsfritt och ger dig flera fördelar. Följ instruktionerna och anmäl dig till nyhetsbrevet här.

comments

Kommentarer

Vad tycker du?

Här nedan kan du kommentera artikeln via tjänsten Ifrågasätt. Märk väl att du behöver skapa ett konto och logga in först. Tänk på att hålla god ton och att inte byta ämne. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Inlägg som bedöms som olämpliga kommer att tas bort och GP förbehåller sig rätten att använda kommentarer i redaktionellt innehåll.

ANNONS