Uppgifter: Rogans kontrakt med Spotify värt det dubbla

Den omtalade affären mellan Joe Rogans podd ”The Joe Rogan Experience” och Spotify har kostat den svenska streamingjätten dubbelt så mycket än vad som tidigare redovisats. Det rapporterar The New York Times.

ANNONS

2020 skrev den kontroversiella poddaren Joe Rogan ett kontrakt med svenska Spotify, en affär som tidigare uppgetts ha kostat den svenska strömingstjänsten omkring 100 miljoner dollar, motsvarande ungefär 1 miljard svenska kronor.

Men enligt källor med insyn i affären rapporterar The New York Times att det omtalade förvärvet har kostat dubbelt så mycket.

LÄS MER:Kanye West vägrar släppa album på Spotify

Kontraktet som sträcker sig över tre och ett halvt år med chans för förlängning, är alltså i stället värt minst 200 miljoner dollar, enligt tidningen. Det motsvarar ungefär 1,9 miljarder kronor.

Flera framstående artister, bland annat Neil Young, har kritiserat Spotify efter affären. I protest tog de bort sin musik från tjänsten då de menar att podden lyfter fram felaktig information om coronavaccinet.

ANNONS

Redan innan kontraktet med Spotify var ”The Joe Rogan Experience” en succé på YouTube. Podden är marknadsledande i 93 länder och lyssnas av tiotals miljoner människor. Nu är det streamingjättens största podd på den amerikanska marknaden.

Enligt The New York Times har företagsledare på Spotify och representanter för Joe Rogan avböjt att kommentera affären.

Missa inte det senaste från GP Ekonomi!

Nu kan du få alla våra ekonominyheter, reportage och analyser som en liten notis direkt till din telefon genom att klicka på följ-knappen vid taggen Ekonomi. I mobilen finner du den under artikeln och på sajt överst till höger om artikeln.

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev

GP Ekonomis Alexander Piauger blickar ut i den finansiella världen och kommer med aktuella spaningar och lästips.

För att anmäla dig till nyhetsbrevet behöver du ett digitalt konto, vilket är kostnadsfritt och ger dig flera fördelar. Följ instruktionerna och anmäl dig till nyhetsbrevet här.

ANNONS