Uppgifter: Polestar planerar satsning i Göteborgsområdet

Elbilstillverkaren Polestar planerar en storsatsning som kan generera många nya jobb, enligt uppgifter till Ekot.

ANNONS
|

Enligt radions källor ska det handla om en framtida större satsning med nytt kontor, med fokus på forskning och utveckling i Göteborgsområdet.

Polestar meddelade nyligen att man planerar att varsla tio procent av personalstyrkan, så de nya jobben ska skapas på sikt.

Polestar har 1 700 anställda i Sverige

Om satsningen blir verklighet skulle den kunna innebära flera hundra jobb och vara ännu en viktig investering från fordonsindustrin i Västsverige. I dag har företaget sitt huvudkontor i Göteborg och sammanlagt runt 1 700 anställda i Sverige.

Elbilstillverkaren grundades som en satsning inom Volvo Cars. Polestar knoppades av och blev ett eget bilmärke 2017 och börsnoterades 2022 på New York-börsen Nasdaq. Sedan årsskiftet har börsvärdet fallit med cirka 35 procent.

ANNONS

GP söker Polestar för en kommentar.

LÄS MER:Polestar tvingas säga upp personal

LÄS MER:Klart: Då visas nya Volvo-suven EX30 upp

LÄS MER:Volvo EX90 försenas – produktionen börjar nästa år

Missa inte det senaste från GP Ekonomi!

Nu kan du få alla våra ekonominyheter, reportage och analyser som en liten notis direkt till din telefon genom att klicka på följ-knappen vid taggen Ekonomi. I mobilen finner du den under artikeln och på sajt överst till höger om artikeln.

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev

GP Ekonomis Ida Johansson och Alexander Piauger förklarar och analyserar privatekonomi och kommer med aktuella spaningar och lästips.

För att anmäla dig till nyhetsbrevet behöver du ett digitalt konto, vilket är kostnadsfritt och ger dig flera fördelar. Följ instruktionerna och anmäl dig till nyhetsbrevet här.

ANNONS