Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

1/8

Stordalens snabba hotellaffär

Petter Stordalen fortsätter sin expansion i Göteborg och slog till och köpte Hotel Mektagonen och Clarion Collection Hotel Odin på en och samma gång.

– Det var ett av mina snabbaste beslut i historien att köpa de här två hotellen samtidigt, säger Petter Stordalen, ägare till Nordic Choice Hotel.


I fredags förra veckan fick Petter Stordalen veta att Best Western ville köpa bolaget som driver Clarion Hotel Odin, som länge varit verksam som franchise inom Nordic Choice Hotel.
– Vi höll ett snabbt möte i vår ledningsgrupp, och vi var helt eniga om ett det blir helt fel för det hotellet att ha Best Western där. Det förtjänar mycket bättre än så, säger Petter Stordalen.

LÄS OCKSÅ: Se Gunhild Stordalens glädjebesked

LÄS OCKSÅ: Hyllningen till ex-frun sprids

Eftersom man räknar Clarion Collection Hotel Odin som ett av topphotellen i Göteborg i sin typ av verksamhet ville Stordalen inte släppa det.
Så i måndags satt han på Posthotellet och förhandlade med motparterna.

- Jag minns att jag tänkte att här sitter jag på ett av mina favorithotell och förhandlar om att ta två nya hotell i Göteborg, och jag kände att i dag kommer vi att lyckas. Och nu har vi två hotell till, säger han.


– Vi sa till ägarna att vi inte tycker att det är en bra utveckling för Odin och att vi önskar att köpa det, och vi också vill köpa Best Western-hotellet som heter Mektagonen i Mölndal för att vidareutveckla det. Clarion Connection har ju ett varumärke som är starkare än Best Western, så är det bara. Och det var bra för dem som sålde, för de fick mycket bättre betalt, och det var bra för oss som fick två hotell, säger Petter Stordalen.


Göteborg är en av Nordic Choice Hotels viktigaste marknader och planen är inställd på att bli dubbelt så stora i stan och vara med och sätta Göteborg på kartan som en av Nordens främsta destinationer.

LÄS OCKSÅ: Miljardinvesteringarna: Här ska tusentals nya hotellrum byggas


Listan på hotell Petter Stordalen nu äger i Göteborg blir allt längre.
Clarion Post Hotel, Comfort Hotel Göteborg, Clarion Collection Hotel Odin, Quality Hotel Panorama, Quality Hotel Winn, Quality Hotel 11. Plus Mektagonen, som ännu inte har fått ett nytt namn.
Han inledde också ett nära samarbete med Hotel Avalon som medlemshotell från en fristående hotellgrupp för två år sedan.


– Det är en stor stad, och jag bara älskar Göteborg. Jag kan inte få nog och bara fortsätter att investera där. Så är livet. Ständig utveckling. Bättre idag än igår, men fortfarande inte så bra som i morgon, säger Petter Stordalen.

Din ekonomi i det nya ekonomiska läget

Elen, maten, bränslet och bolånet – allt väntas bli betydligt dyrare. GP Fokus är Göteborgs-Postens specialbevakning av det nya ekonomiska läget.

Du hittar alltid de viktigaste nyheterna, guiderna och reportagen på:

GP Fokus | Din Ekonomi