Spotify rekryterar till kontor i Moskva – mitt under brinnande krig

Spotify söker Moskva-chef, och ska öppna kontor i det krigsdrivande landet, skriver nyhetssajten Breakit.

ANNONS
|

I början av februari öppnade Spotify upp ett nytt representationskontor i Ryssland huvudstad Moskva, rapporterar nyhetssajten Breakit. Sajten rapporterar vidare att Spotify även lagt ut en jobbannons i landet, och aviserar att man söker en ny chef för ryskspråkiga podcasts.

“Vi söker en erfaren och passionerad partner som ska leda utvecklingen av vår strategi för ryskspråkiga podcasts, för att vidareutveckla det regionala poddekosystemet”, skriver Spotify i annonsen.

Flera företag har sedan kriget bröt ut i förra veckan tagit ställning mot den ryska invasionen. I Sverige har bland annat AB Volvo stoppat lastbilsproduktionen i landet, och Systembolaget har beslutat att sluta sälja rysk alkohol.

ANNONS

Spotifys stormiga år

LÄS MER:Uppgifter: Rogans kontrakt med Spotify värt det dubbla

LÄS MER:Neil Youngs avhopp säljer som smör

Enligt Breakit har Spotify inte velat kommentera varken sin verksamhet i Ryssland eller tänkbara åtgärder i krigets spår. Spotify har enligt Breakit 500 000 användare i Ryssland, och gjorde sin tjänst aktiv i landet för två år sedan. Spotify har även låtit meddela att företaget har haft ett kontor i landet sedan 2020.

För Spotify har 2022 inletts stormigt, och bolaget håller fortfarande på att repa sig efter att rockartisten Neil Young valde att dra tillbaka sin musik från plattformen. Youngs angivna skäl var att han inte kunde verka på samma plattform som podcast-värden Joe Rogan, som enligt Young spred desinformation angående covid-19-vaccinet.

Sedan årsskiftet har Spotifys aktie rasat med 33 procent.

Göteborgs-Posten söker Spotify för en kommentar.

Uppdatering: Spotify har efter publiceringen av den här artikeln hört av sig och förtydligat att företaget har haft ett kontor i Ryssland sedan sommaren 2020. Den informationen är nu uppdaterad i artikeln. Spotify har dock ännu inte velat kommentera hur företaget ser på sin fortsatta verksamhet i Ryssland, eller svarat på några frågor.

Missa inte det senaste från GP Ekonomi!

Nu kan du få alla våra ekonominyheter, reportage och analyser som en liten notis direkt till din telefon genom att klicka på följ-knappen vid taggen Ekonomi. I mobilen finner du den under artikeln och på sajt överst till höger om artikeln.

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev

GP Ekonomis Alexander Piauger blickar ut i den finansiella världen och kommer med aktuella spaningar och lästips.

För att anmäla dig till nyhetsbrevet behöver du ett digitalt konto, vilket är kostnadsfritt och ger dig flera fördelar. Följ instruktionerna och anmäl dig till nyhetsbrevet här.

ANNONS