Ett flygplan har just lyft från marken.
Det har varit ett tufft år för resebolagen. Nu meddelar Solresor att verksamheten upphör efter att deras danska ägare gått i konkurs. Bild: Håkon Mosvold Larsen

Solresors ägare i konkurs – verksamheten upphör

Det danska bolaget som äger Solresor har gått i konkurs. Det innebär att verksamheten upphör, meddelar Solresor på sin hemsida.

ANNONS
|

Danska Travel Co Nordic, som bland annat äger Solresor, har gått i konkurs, vilket Aftonbladet var först med att rapportera.

Solresor skriver på sin hemsida att kunder som har bokat resor kan få pengarna tillbaka direkt:

”Du kan redan nu få din bokade paketresa återbetald av Rejsegarantifonden i Danmark eller vänta och se vad som sker med ett eventuellt nytt ägarskap för Solresor.”

LÄS MER:Ving hoppas på sommaren: "Känsligt läge"

Jobbar på att sälja bolaget

Peder Hornshøj, vd på Solresor, säger till Aftonbladet att Bravo Tours, ett danskt resebolag som ingår i koncernen, har köpts ur konkursboet. Nu hoppas man på samma sak för den svenska researrangören.

– Rekonstruktören jobbar på att sälja Solresor. Det senaste jag hört från rekonstruktören att det finns intresse från svenskt håll, säger Hornshøj till Aftonbladet.

ANNONS

LÄS MER:Flygbolaget Sas hotas av mångmiljonböter

Vd: Inga som är ute och reser just nu.

För TT uppger Hornshøj att det inte så många resenärer som drabbas, eftersom resandet har gått ner väldigt mycket.

– Det är inga resenärer som är ute och reser just nu på grund av corona och det är ganska få som bokat paket som drabbas, säger han till TT.

2020 har varit ett minst sagt utmanande år för resebranschen och Solresor och Travel Co Nordic är inte ensamma om att tvingas kasta in handduken. I augusti rapporterade GP exempelvis om att det göteborgska språkresebolaget STS Education gick i konkurs och i maj ansökte Resia om rekonstruktion.

LÄS MER:Stordalens hotell öppnar för studentboende

Missa inte det senaste från GP Ekonomi!

Nu kan du få alla våra ekonominyheter, reportage och analyser som en liten notis direkt till din telefon genom att klicka på följ-knappen vid taggen Ekonomi. I mobilen finner du den under artikeln och på sajt överst till höger om artikeln.

ANNONS