Röda Stjärnan stänger sin friluftsbutik i Göteborg

I augusti stängde Röda Stjärnan sin butik i Göteborg. Butiken, som bland annat riktar sig till preppers, militärer och personer i säkerhetsbranschen satsar istället på det digitala: ”Vi väljer nu istället att fokusera fullt ut på vår e-handel”, skriver Röda Stjärnan i ett mejl till GP.

ANNONS

Friluftsfolk, airsoftare, militärer och personer inom säkerhetsbranschen – det är några av kundgrupperna som friluftsbutiken Röda Stjärnan riktar sig till, enligt deras egen hemsida.

Butiken säljer bland annat luftvapen, militärutrustning och friluftsprodukter, men alltihop började när grundarna började sälja militära medaljer på Tradera.

LÄS MER:Så skyddar sig preppers mot coronaviruset

Allt färre kunder handlade i de fysiska butikerna

De byggde sedan en egen e-handel och öppnade 2011 sin första fysiska butik, i Stockholm.

Ett år senare slogs dörrarna till butiken i Göteborg upp. Därefter följde fysiska butiksöppningar i Slutarp och Malmö.

Likt många andra aktörer i handelsbranschen har Röda Stjärnan sedan dess sett de fysiska butikerna tappa mark. På hemsidan skriver man om beslutet att stänga Malmöbutiken 2018 att man sedan länge noterat att allt fler kunder väljer att handla via hemsidan.

ANNONS

LÄS MER:Arbetare på NA-KD:s partners lager död i truckolycka

Röda Stjärnan: ”Väljer att fokusera på vår e-handel”

I slutet av augusti i år stängde även butiken i Göteborg för gott, och enligt hemsidan finns nu bara e-handeln kvar, samt en lagershop i anslutning till webblagret i Slutarp.

Röda Stjärnan bekräftar i ett mejl till GP att butiken som låg mellan Masthuggskajen och Stigbergsliden har upphört efter nio år.

”Det stämmer att vi har stängt butiken, nu i slutet av augusti. Vi väljer nu istället att fokusera fullt ut på vår e-handel”, skriver friluftsbutiken.

Missa inte det senaste från GP Ekonomi!

Nu kan du få alla våra ekonominyheter, reportage och analyser som en liten notis direkt till din telefon genom att klicka på följ-knappen vid taggen Ekonomi. I mobilen finner du den under artikeln och på sajt överst till höger om artikeln.

comments

Kommentarer

Vad tycker du?

Här nedan kan du kommentera artikeln via tjänsten Ifrågasätt. Märk väl att du behöver skapa ett konto och logga in först. Tänk på att hålla god ton och att inte byta ämne. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Inlägg som bedöms som olämpliga kommer att tas bort och GP förbehåller sig rätten att använda kommentarer i redaktionellt innehåll.

ANNONS