Nya hotellskrapan i Gårda tvingas byta namn

Nya jättehotellet Jimmy’z i Gårda byter namn till Jacy’z.
– Jimmy’z var varumärkesskyddat. Deras önskan är att vi byter namn, något vi förstår och respekterar, säger Jimmy Olsson, vd på Jacy’z.

ANNONS

ESS Groups kommande destination Jimmy’z som ska öppna i november måste plötsligt byta namn till Jacy’z.

– Vi blev kontaktade av ett internationellt företag som uppmärksammade oss på att Jimmy’z var varumärkesskyddat. Vi förde en dialog med dem men valde till slut att byta namn till Jacy’z. Så det är samma hotell och upplevelse, men ett nytt namn, säger Jimmy Olsson, vd för Jacy’s Hotel & resort.

Kaxigt egennamn på stort koncept – men upptaget

Att hotellet döptes till Jimmy´z från början, berodde på att Jimmy Olsson länge arbetat inom hotellkoncernen Ess Group, och ska bli vd för nya hotellet.

– Vi tyckte alla att det var lite roligt och kaxigt med det namnet på detta jättekoncept, säger han.

ANNONS

Det är ett halvår kvar till att hotellet ska öppna och nu måste man tillverka ny en skylt. Det hade inte gått så långt i produktion att man låtit tillverka eller sätta upp skylten ännu.

Därtill måste man meddela alla företag och privatgäster som redan bokat rum.

– Det är samma upplevelse, men nytt namn, säger Jimmy Olsson.

Pool club och massor av aktiviteter

Hotellet kommer att husera på 14 våningarna i den 28 våningar höga byggnaden. Jacy’z kommer att ha 233 rum och flera olika restaurang- och barkoncept, en pool club 100 meter upp i luften, plus mötesanläggningar, takterrass och massor av olika aktiviteter.

Har ni dubbelkollat att Jacy’z inte är varumärkesskyddat?

– Ja, det har vi dubbel- och trippelkollat, säger Jimmy Olsson.

Det sägs av dina kollegor att du ska byta namn till Jacy’z nu?

– Ja, det har jag fått höra önskningar om. Vi får väl se, jag trivs rätt bra med mitt namn som det är, säger Jimmy Olsson.

LÄS MER:Här är nya unika hotellsatsningen i Göteborg

LÄS MER:Hotellskrapan Jimmy’z bygger ut med mötes- och eventlokal

Missa inte det senaste från GP Ekonomi!

Nu kan du få alla våra ekonominyheter, reportage och analyser som en liten notis direkt till din telefon genom att klicka på följ-knappen vid taggen Ekonomi. I mobilen finner du den under artikeln och på sajt överst till höger om artikeln.

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev

GP Ekonomis Alexander Piauger blickar ut i den finansiella världen och kommer med aktuella spaningar och lästips.

För att anmäla dig till nyhetsbrevet behöver du ett digitalt konto, vilket är kostnadsfritt och ger dig flera fördelar. Följ instruktionerna och anmäl dig till nyhetsbrevet här.

usernewspaperlogoutofferarrowcommentsSökLocationclockplaytwitterfacebookinstagramNotifikationerNotifikationer avNotifikationerstampenpencilusersusers outlinedclocklockdatabasecheckbox-checkedcheckbox-uncheckedlikecheck_circleexclamation-solidgrade

Kommentarer

Vad tycker du?

Här nedan kan du kommentera artikeln via tjänsten Ifrågasätt. Märk väl att du behöver skapa ett konto och logga in först. Tänk på att hålla god ton och att inte byta ämne. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Inlägg som bedöms som olämpliga kommer att tas bort och GP förbehåller sig rätten att använda kommentarer i redaktionellt innehåll.

ANNONS