Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Drygt ett dussin dambutiker stänger ned runt om landet efter att danska modekedjan Zizzi går i konkurs i Sverige. Bilden ovan är inte kopplad till konkursbeskedet i Zizzi.  Bild: Janerik Henriksson/TT
Drygt ett dussin dambutiker stänger ned runt om landet efter att danska modekedjan Zizzi går i konkurs i Sverige. Bilden ovan är inte kopplad till konkursbeskedet i Zizzi. Bild: Janerik Henriksson/TT

Modekedjan Zizzi i konkurs

Klädkedjan Zizzi som ingår i danska koncernen Ball Group stänger alla butiker i Sverige på grund av vikande försäljning till följd av pandemin.

Modekedjan Zizzi, som främst riktar sig till kvinnor, stänger alla butiker i Sverige på grund av konkurs, meddelar det svenska bolaget via sin hemsida. Skälet är den vikande försäljningen som butikerna har upplevt i och med pandemin.

Nedstängningen omfattar bland annat butiken vid Frölunda Torg och den i köpcentrumet Allum.

Det senaste året har varit utmanande på grund av covid-19 och de många restriktioner som det har medfört, vilket har märkts på omsättningen i våra fysiska butiker.”, enligt ett meddelande på företagets hemsida.

LÄS MER: Efter butiksdöden – nu fylls fönstren med konst

LÄS MER: Klassisk fiskbutik slår igen – efter 27 år

Stänger butiker i Sverige – webbshoppen lever vidare

Hur konkursen av Zizzi i Sverige påverkar den danska moderkoncernen Ball Group framgår inte i meddelandet på Zizzis hemsida. Medan butikerna kommer läggas ner ska däremot webbshoppen hållas öppen, meddelar företaget.

”Av den anledningen måste vi tyvärr meddela att alla Zizzi-butiker i Sverige tvingas stänga från och med idag på grund av konkurs. Detta påverkar inte vår webbshop”.

Trots konkursen undersöker företaget möjligheten att öppna delar av det svenska butiksnätet framöver.

”Vi undersöker för närvarande möjligheten att öppna några av våra svenska butiker igen och vi kommer att informera om detta så snart som möjligt.”

Det är inte första gången som moderbolaget ser över sitt butiksbestånd. Enligt detaljhandelstidningen Habit planerade Ball Group att skära ned med mellan var tionde och var femte butik redan i juni förra året. Då hade modekoncernen 110 butiker totalt varav 12 i Sverige, däribland i Sundsvall, Borlänge, Västerås, Örebro, Växjö, Uddevalla, Trollhättan och i Malmö.

GP har sökt vd:n Kuno Kiltetoft för en kommentar.

Missa inte det senaste från GP Ekonomi!

Nu kan du få alla våra ekonominyheter, reportage och analyser som en liten notis direkt till din telefon genom att klicka på följ-knappen vid taggen Ekonomi. I mobilen finner du den under artikeln och på sajt överst till höger om artikeln.

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.