Klassisk fiskbutik slår igen – efter 27 år

Feskarbröderna stänger sin butik i Nordstan efter 27 år i köpcentret. Under pandemin har ägarna inte lyckats hitta någon som vill ta över verksamheten.

ANNONS
|

Feskarbröderna tillhör de äldsta butikerna inne i Nordstan, och har legat på samma hörn i 27 års tid, där har de sålt fisk och skaldjur och serverat räkmackor och laxburgare till lunch.

Men nu är det slut och den 14 maj stängs butiken för gott, efter att ägarfamiljen beslutat att lägga ner verksamheten.

LÄS MER:Lyko köper upp konkursade konkurrenten Make Up Store

LÄS MER:Klassiska fiskhandlaren i konkurs efter 66 år

Renoveras och får ny entré

Familjen har under en längre tid sökt efter någon som de skulle kunna överlåta verksamheten till, men coronapandemin satte stopp för den möjligheten.

– Vi som drivit Feskarbröderna i Nordstan har kommit till ett stadium i livet då det är dags att planera för pensionen och vad vi då skulle göra med butiken. Tyvärr fick vi en pandemi i samhället som gjorde det svårare att överlåta verksamheten och därför blir det nu så att vi stänger butiken, säger Göran Nilsson, en av ägarna till Feskarbröderna, i ett uttalande och passar på att tacka alla kunder genom åren.

ANNONS

I fjol tvingades ägarna att stänga fiskbutiken på Frölunda Torg efter 40 år, efter att man inte lyckats få sänkt lokalhyra under den pågående pandemin.

Efter stängningen kommer lokalen i Nordstan att helrenoveras och få en ny entré ut mot gatan. Någon ny hyresgäst är inte klar i dagsläget, uppger Nordstan.

Missa inte det senaste från GP Ekonomi!

Nu kan du få alla våra ekonominyheter, reportage och analyser som en liten notis direkt till din telefon.

Klicka på följ-knappen här intill vid taggen Ekonomi!

ANNONS