Massanmälningar mot Bianca Ingrossos julkalender

Kritiken mot Bianca Ingrossos sminkbolag Caia Cosmetics julkalender har varit hård. Nu strömmar anmälningarna in till Konsumentverket, skriver Aftonbladet. ”Det är falsk marknadsföring och lurendrejeri”, skriver en person i sin anmälan.

ANNONS
|

Missnöjet var stort efter släppet av Caia Cosmetics julkalender i slutet av oktober.

Julkalendern, som sålde slut på några timmar, bestod av en sminkväska, fylld med 24 vita påsar fyllda med olika skönhetsprodukter, och kostade nära 1 800 kronor.

LÄS MER:Emilio Ingrosso ryter till – efter stormen mot Bianca

Flera menade att innehållet i kalendern inte motiverade det höga priset. De flesta produkterna var i resestorlek. En påse innehöll en rabattkupong på ett framtida Caia-köp.

På torsdagen hade åtminstone 25 anmälningar inkommit till Konsumentverket, uppger Nyhetsbyrån Siren, vilket Aftonbladet var först att rapportera.

Ingrosso: ”Vi är superledsna”

Flera anmälare anser sig ha blivit lurade. En del påpekar dessutom att de åkt på en dyr returavgift när de skickat tillbaka kalendrarna.

ANNONS

”Småtjejer ser upp till Bianca Ingrosso och sparar ihop alla sina pengar för denna kalender för de har marknadsfört den extremt mycket och man fick saker som inte var värt priset och hälften var inte ens smink som själva märket handlar om! Det är falsk marknadsföring och lurendrejeri”, skriver en person i sin anmälan.

LÄS MER:Isabella Löwengrip: "Jag hade ingen livslust”

En annan skriver:

”Värdet ska vara 3595 kr vilket det verkligen inte är, och dessutom är allt i mini förpackning.”

I en skriftlig kommentar till Aftonbladet skriver Bianca Ingrosso:

”Vi är superledsna att vissa inte är nöjda med innehållet. Vår kundtjänst har varit väldigt tydlig till alla som hört av sig. Hämtar man inte ut sitt paket så står Caia för 100 procent av returkostnaden”, skriver hon till tidningen.

Missa inte det senaste från GP Ekonomi!

Nu kan du få alla våra ekonominyheter, reportage och analyser som en liten notis direkt till din telefon genom att klicka på följ-knappen vid taggen Ekonomi. I mobilen finner du den under artikeln och på sajt överst till höger om artikeln.

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev

GP Ekonomis Alexander Piauger blickar ut i den finansiella världen och kommer med aktuella spaningar och lästips.

För att anmäla dig till nyhetsbrevet behöver du ett digitalt konto, vilket är kostnadsfritt och ger dig flera fördelar. Följ instruktionerna och anmäl dig till nyhetsbrevet här.

ANNONS