Emilio Ingrosso ryter till – efter stormen mot Bianca

Bianca Ingrosso har fått utstå en häftig kritikstorm efter lanseringen av hennes sminkföretag Caias kritiserade kalender. Nu rycker hennes pappa Emilio Ingrosso ut till dotterns försvar. ”Kan ni alla bara låta henne hämta andan. Vi pratar om en julkalender. En julkalender, inget annat”, skriver han på Instagram.

ANNONS
|

När Bianca Ingrossos sminkföretag Caia Cosmetics i onsdags förra veckan lanserade en julkalender visste hysterin inga gränser.

Knappt två timmar efter släppet hade kalendrarna, till ett totalt värde av 36 miljoner kronor, sålt slut.

Julkalendern bestod av en sminkväska, fylld med 24 vita påsar fyllda med olika skönhetsprodukter, och kostade nära 1 800 kronor.

LÄS MER:Bianca Ingrossos rekordår – under pandemin

LÄS MER:Influencers – de nya skönhetsdrottningarna

Men snart haglade kritiken från besvikna kunder på sociala medier. Flera menade att innehållet i kalendern inte motiverade det höga priset. De flesta produkterna var i resestorlek. En påse innehöll en rabattkupong på ett framtida Caia-köp.

”Vilken flopp! Att dom inte skäms på Caia när dom hypat den så mycket”, skrev en person på Facebook.

ANNONS

”Fyfan vilken besvikelse”, skrev en annan.

Bianca Ingrosso svarade sedan på kritiken i en Instagram Story.

– Jag ber så hemskt mycket om ursäkt till alla er som är besvikna över innehållet, vi har verkligen gjort vårt absolut bästa för att göra en så bra julkalender som möjligt till ett rimligt pris så att alla skulle ha möjlighet att kunna köpa den här julkalendern, sa hon i inlägget.

Enligt Caia Cosmetics är produkterna i kalendern värda runt 3 600 kronor.

Pappan: ”Hon kvävs”

Kritikstormen har även fått hennes pappa, krögaren Emilio Ingrosso, att rycka ut till dotterns försvar.

Även han valde att föra sin talan via Instagram.

”Det räcker nu. Jag förstår att man kan bli besviken på en produkt. Jag förstår att den kändes dyr och att man inte fått det man hoppades på. Bianca skulle aldrig någonsin lura någon medvetet. Aldrig. Det vet vi som känner henne”, skriver Emilio Ingrosso.

LÄS MER:Rika influencers: Så mycket tjänar din favorit

”Så jag ber er. Som pappa och människa. Se henne, hon är en vanlig tjej, precis som din syster eller dotter. Med ett hjärta och känslor precis som du har! Det hat du bär på ska inte hällas över på henne. Det får du ta hand om själv. Hon har förstått ert missnöje och Caia som företag får lösa detta på ett företagsmässigt vis. Men privata Bianca. Snälla låta henne vara nu. Hon drunknar, hon kvävs. Just i detta nu. Kan ni alla bara låta henne hämta andan. Vi pratar om en julkalender. En julkalender, inget annat.”

ANNONS

På auktionssajten Tradera har flera kunder lagt ut sina oöppnade Caia-kalendrar till försäljning, de flesta med ett utgångspris på mellan 1 000 och 2 000 kronor. Intresset är dock svalt –på måndagseftermiddagen hade i princip samtliga kalendrar ännu noll bud.

Missa inte det senaste från GP Ekonomi!

Nu kan du få alla våra ekonominyheter, reportage och analyser som en liten notis direkt till din telefon genom att klicka på följ-knappen vid taggen Ekonomi. I mobilen finner du den under artikeln och på sajt överst till höger om artikeln.

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev

GP Ekonomis Alexander Piauger blickar ut i den finansiella världen och kommer med aktuella spaningar och lästips.

För att anmäla dig till nyhetsbrevet behöver du ett digitalt konto, vilket är kostnadsfritt och ger dig flera fördelar. Följ instruktionerna och anmäl dig till nyhetsbrevet här.

ANNONS