Anställda ska ha tagit droger öppet på Avanzas kontor, rapporterar Aftonbladet.
Anställda ska ha tagit droger öppet på Avanzas kontor, rapporterar Aftonbladet. Bild: Henrik Montgomery/TT

Knarkgömmor på Avanza – anställda ska drogtestas

Narkotikahundar ska ha hittat knarkgömmor hos småspararbanken Avanza, rapporterar Aftonbladet. Enligt uppgifter till tidningen ska anställda dessutom ha tagit droger öppet på kontoret.
– Vi är medvetna om att finansbranschen inte är underrepresenterad när det kommer till drogberoende, säger vd:n Rikard Josefsson till Aftonbladet.

ANNONS
|

Det var på ett månadsmöte på onsdagen som nätbanken Avanza ska ha informerat sina medarbetare om att personer tagit droger på arbetsplatsen, och att narkotikahundar hittat knarkgömmor på kontoret i Stockholm.

Rikard Josefsson bekräftar för Aftonbladet att det har förekommit konsumtion av droger i lokalerna, och att man dessutom har hittat spår av droger där.

På frågan om vilken typ av droger det handlar om svarar han:

– Jag är inte så insatt i det, det kan vara kokain eller något.

LÄS MER:Efter makalösa Bitcoin-rallyt – nya rekordvärderingen

Vd:n: Kan komma att polisanmäla

Vd:n uppger vidare att man för en dialog med polisen, och om de rekommenderar att bolaget polisanmäler så kommer man att göra det. Han säger sig inte veta vem eller vilka som använt droger på kontoret, men hoppas att få reda på det för att kunna hjälpa dem med rehabilitering.

ANNONS

Han anser inte att händelsen har uppstått på grund av kulturen på arbetsplatsen.

– Absolut inte, vi har en väldigt bra kultur och vi är 600 personer här. 598 av dem är helt oskyldiga och väldigt ledsna och upprörda av att det finns ett problem som skvätter över på dem och företaget.

Missa inte det senaste från GP Ekonomi!

Nu kan du få alla våra ekonominyheter, reportage och analyser som en liten notis direkt till din telefon genom att klicka på följ-knappen vid taggen Ekonomi. I mobilen finner du den under artikeln och på sajt överst till höger om artikeln.

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev

GP Ekonomis Alexander Piauger blickar ut i den finansiella världen och kommer med aktuella spaningar och lästips.

För att anmäla dig till nyhetsbrevet behöver du ett digitalt konto, vilket är kostnadsfritt och ger dig flera fördelar. Följ instruktionerna och anmäl dig till nyhetsbrevet här: https://www.gp.se/mina-sidor/nyhetsbrev

comments

Kommentarer

Vad tycker du?

Här nedan kan du kommentera artikeln via tjänsten Ifrågasätt. Märk väl att du behöver skapa ett konto och logga in först. Tänk på att hålla god ton och att inte byta ämne. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Inlägg som bedöms som olämpliga kommer att tas bort och GP förbehåller sig rätten att använda kommentarer i redaktionellt innehåll.

ANNONS