Efter makalösa Bitcoin-rallyt – nya rekordvärderingen

Värdet på kryptovalutan Bitcoin nådde på onsdagseftermiddagen ett nytt all time high när den handlades för 65 607 dollar, motsvarande 560 000 kronor.

ANNONS

Det tidigare rekordet från april låg på 64 899 dollar.

Kurslyftet för kryptovalutan kommer efter noteringen av bolaget Proshares Bitcoin Strategy ETF, som på tisdagen fick grönt ljus från USA:s finansmyndighet SEC för börsintroduktionen.

Ett erkännande för Bitcoin

ETF är en börshandlad fond som handlas som en vanlig aktie över börsen. Fondens kurs följer värdet på en underliggande tillgång, exempelvis aktier, räntepapper eller råvaror som guld eller olja.

ETF-fonden kommer inte att investera direkt i kryptovalutor utan i terminskontrakt på Chicagobörsen.

Noteringen ses av många som ett större erkännande för kryptovalutor.

Hittills under oktober har Bitcoinvärdet stigit med runt 40 procent.

Missa inte det senaste från GP Ekonomi!

Nu kan du få alla våra ekonominyheter, reportage och analyser som en liten notis direkt till din telefon genom att klicka på följ-knappen vid taggen Ekonomi. I mobilen finner du den under artikeln och på sajt överst till höger om artikeln.

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev

GP Ekonomis Alexander Piauger blickar ut i den finansiella världen och kommer med aktuella spaningar och lästips.

För att anmäla dig till nyhetsbrevet behöver du ett digitalt konto, vilket är kostnadsfritt och ger dig flera fördelar. Följ instruktionerna och anmäl dig till nyhetsbrevet här: https://www.gp.se/mina-sidor/nyhetsbrev

comments

Kommentarer

Vad tycker du?

Här nedan kan du kommentera artikeln via tjänsten Ifrågasätt. Märk väl att du behöver skapa ett konto och logga in först. Tänk på att hålla god ton och att inte byta ämne. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Inlägg som bedöms som olämpliga kommer att tas bort och GP förbehåller sig rätten att använda kommentarer i redaktionellt innehåll.

ANNONS