Happy Homes på Aschebergsgatan stänger efter hyreshöjning

Happy Homes stänger sin butik i Vasastan efter en hyreshöjning. Den 12 juni kommer man att slå igen dörrarna för gott.

ANNONS

Happy Homes, som säljer färg, tapet och golv, tvingas lägga ner sin butik på Aschebergsgatan i Vasastan. Bakgrunden är en hyreshöjning, vilket framgår av en lapp som har satts upp i butikens skyltfönster:

"Pga kraftigt höjd hyra måste vi tyvärr lägga ner butiken", går att läsa på den.

Lappen hänvisar istället till kedjans andra butiker, som bland annat finns i Mölndal och Billdal.

"Det är klart sedan några månader tillbaka att vi skall lägga ner butiken på grund av förändrad hyra. Då allt är klart ser jag ingen anledning i att lyfta det ämnet mer", skriver butiksägaren Robin Landgren i ett mejl till GP.

ANNONS

LÄS MER:Väskbutik ansöker om konkurs

Flera butiker i centrala Göteborg i konkurs

Butiksstängningen är bara en i raden de senaste månaderna. Sedan det nya coronavirusets utbrott har beskeden om konkurser och rekonstruktion i handeln följt varandra. Bara de senaste veckorna har väsk- och accessoarförsäljaren Wasséns och modebutiken Jeansbolaget i Nordstan ansökt om konkurs.

– Hela detaljhandeln och klädhandeln är inne i något slags svart hål, har konkursförvaltaren för Jeansbolaget, Stefan Skeppstedt, tidigare sagt till GP.

LÄS MER:Modebutik i Nordstan går i konkurs - nu väntar utförsäljning

Så sent som i måndags lämnade Helena Vitell Bulte in konkursansökan för sin butik Stefanel på Kungsgatan, som hon drivit i över 30 år.

– Jag är spyfärdig, det här är så fruktansvärt. Nu när man inte kan rå på det själv, jag kan ju inte trolla, sa hon till GP då.

LÄS MER:Konkursen ett faktum: "Jag är spyfärdig, fruktansvärt"

ANNONS