Glossybox lägger ner i Norden – då får kunderna sin sista leverans

Nu är det kört för den som hade tänkt bli en ”Glossie”. Glossybox, vars kunder prenumererat på skönhetsprodukter, lägger ner i Norden.

ANNONS
|

Sedan 2012 har Glossybox kunder i Norden kunnat få hem en box varje månad. Affärsidén har varit att kunderna regelbundet får en låda med ett antal hemliga skönhetsprodukter, som bolaget hävdar ska ha ett betydligt större värde än vad prenumerationen kostar.

Nu är det dock slut – den sista boxen skickas ut i juni. Det skriver Glossybox på sin hemsida. Det kommer inte heller längre gå att få produkter skickade till Sverige, Norge eller Finland.

Den som redan betalat för sin prenumeration framåt kommer att få pengarna tillbaka, skriver företaget på sin hemsida.

Fick kritik för att lura kunder

Tidningen Resumé tittade år 2022 närmare på skönhetsboxar. Detta efter att bolag som Glossybox, Boxycharm, Ipsy och Goodiebox blivit extremt populära bland unga tjejer världen över och omsätter stora summor pengar. När Resumé tittade närmare på innehållet öppnades ett helt universum av tveksamheter enligt tidningen. Boxarna ska bland annat ha innehållit produkter från bluffvarumärken.

ANNONS

Svd skriver att Emma Watson och Melisa Emine Itez, pr-chef respektive pr-konsult på Glossybox moderbolag The Hut Group, återkom med ett uttalande till Resumé där de bland annat hänvisade till marknadsundersökningar från kunder och menade att de strävar efter att ”erbjuda prissättning som överensstämmer med vår servicenivå och produktkvalitet”. I övrigt ska bolaget inte velat svara på kritiken.

Göteborgs-Posten söker Glossybox.

LÄS MER:Det här innebär Bianca Ingrossos 96 anmälningar

LÄS MER:Bianca Ingrossos Caia Cosmetics öppnar butik i Göteborg

LÄS MER:Skönhetskedjan Rituals öppnar paradbutik på Kungsgatan

Missa inte det senaste från GP Ekonomi!

Nu kan du få alla våra ekonominyheter, reportage och analyser som en liten notis direkt till din telefon genom att klicka på följ-knappen vid taggen Ekonomi. I mobilen finner du den under artikeln och på sajt överst till höger om artikeln.

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev

GP Ekonomis Ida Johansson förklarar och analyserar privatekonomi och kommer med aktuella spaningar och lästips.

För att anmäla dig till nyhetsbrevet behöver du ett digitalt konto, vilket är kostnadsfritt och ger dig flera fördelar. Följ instruktionerna och anmäl dig till nyhetsbrevet här.

ANNONS