Göteborgsbolaget rusar på börsen

Göteborgsbaserade bioteknikföretaget Cellinks aktie rusar tvåsiffrigt på börsen under torsdagen. Det efter att de förvärvat ett amerikanskt bolag.

ANNONS
|

Stockholmsbörsen steg något på torsdagsförmiddagen, efter några turbulenta dagar. En av de stora vinnarna var Göteborgsbaserade företaget Cellink, vars aktie steg med över 10 procent på förmiddagen. När börsen stängde var den plus nio procent.

Orsaken är att bolaget förvärvat ett amerikansk bolag, Visikol, som erbjuder tjänster inom 3D-cellkultur och 3D-vävnadsavbildning. Köpesumman uppgår till 7,5 miljoner dollar.

Värdet på Cellinks aktie är dock ner omkring 20 procent sedan toppen i april, men har stigit kraftigt under de senaste åren.

LÄS MER:Kryptofrossan fortsätter när Ethereum och Bitcoin faller

Storytel och Spotify ingår samarbete

Även gamingbolaget Embracer var en av torsdagens stora vinnare, efter att vinsten för det fjärde kvartalet blivit klart högre än vad analytikerna räknat med. Aktien steg med över 10 procent på torsdagen.

ANNONS

Ytterligare ett bolag som rusar på torsdagen är ljudboksföretaget Storytel, som meddelat att de kommer att ingå ett partnerskap med Spotify.

Personer som prenumererar på ljudbokstjänsten ska kunna koppla sina konton till Spotify, och på så sätt kunna ta del av böckerna även via den musikspelande plattformen. Nyheter har gjort att Storytels aktie gick upp med omkring 18 procent på torsdagen.

– Spotify kan tillfredsställa många av sina kunders behov samtidigt som det är bra för oss, jag ser det som en win-win, säger Jonas Tellander, vd på Storytel till Dagens Industri.

När Stockholmsbörsen stängde hade det största indexet, OMXS30, stigit med 1,76 procent.

Missa inte det senaste från GP Ekonomi!

Nu kan du få alla våra ekonominyheter, reportage och analyser som en liten notis direkt till din telefon genom att klicka på följ-knappen vid taggen Ekonomi. I mobilen finner du den under artikeln och på sajt överst till höger om artikeln.

ANNONS