Bitcoin - en digital valuta, skapad 2009, vars huvudsyfte är att möjliggöra betalningar över Internet direkt mellan användare utan inblandning av tredje part.
Bitcoin - en digital valuta, skapad 2009, vars huvudsyfte är att möjliggöra betalningar över Internet direkt mellan användare utan inblandning av tredje part. Bild: Janerik Henriksson/TT

Kryptofrossan fortsätter när Ethereum och Bitcoin faller

Nya uppgifter från Kina satte under onsdagen press de stora kryptovalutorna Bitcoin och Ethereum, som föll kraftigt i värde.

ANNONS

Kryptovalutornas fall inleddes för en vecka sedan när Tesla-grundaren Elon Musk – som i vintras investerat mer än 12 miljarder kronor i Bitcoin – i en tweet hävdade att kryptovalutor-transaktioner hade en för stor inverkan på klimatet. Tesla stoppar därmed alla betalningar i Bitcoin tills problemet är avlöst, skrev Musk.

För två dagar sedan späddes fallet på ytterligare när samme Musk indikerade att Tesla sålt av Bitcoins.

LÄS MER:Dogecoin faller fritt efter Musks insats i Saturday Night Live

LÄS MER:Nya Musk-kommenterarer får kryptovärlden att gunga

Under onsdagen har fallet fortsatt för de två stora kryptovalutorna Bitcoin och Ethereum, efter det att kinesiska myndigheter under tisdagen förbjudit inhemska banker att erbjuda handel i kryptovalutor.

ANNONS

I skrivande stund har Bitcoin-priset fallit till 32 300 dollar under dagen, vilket motsvarar en nedgång på cirka en fjärdedel. Sedan Elon Musk kom med sitt beslut om att stoppa Bitcoin-betalningar i Tesla har värdet sjunkit med drygt 43 procent.

Den näst största kryptovalutan Ethereum har tagit en ännu hårdare smäll, och har den senaste veckan backat drygt 46 procent i värde. I skrivande stund har valutan sjunkit 32 procent under onsdagen.

Även de Stockholmsbörs-noterade kryptobolagen Safello och Goobit faller hårt under onsdagen, med tapp på 20 respektive 15 procent.

LÄS MER:Unga tar blancolån för att köpa mer aktier

Missa inte det senaste från GP Ekonomi!

Nu kan du få alla våra ekonominyheter, reportage och analyser som en liten notis direkt till din telefon genom att klicka på följ-knappen vid taggen Ekonomi. I mobilen finner du den under artikeln och på sajt överst till höger om artikeln.

usernewspaperlogoutofferarrowcommentsSökLocationclockplaytwitterfacebookinstagramNotifikationerNotifikationer avNotifikationerstampenpencilusersusers outlinedclocklockdatabasecheckbox-checkedcheckbox-uncheckedlikecheck_circleexclamation-solidgrade

Kommentarer

Vad tycker du?

Här nedan kan du kommentera artikeln via tjänsten Ifrågasätt. Märk väl att du behöver skapa ett konto och logga in först. Tänk på att hålla god ton och att inte byta ämne. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Inlägg som bedöms som olämpliga kommer att tas bort och GP förbehåller sig rätten att använda kommentarer i redaktionellt innehåll.

ANNONS