Fingerprint Cards aktie rusar – medan börsen går ned

Det göteborgska teknikföretaget Fingerprint Cards har ökat över åtta procent på tisdagen, efter ett mycket deppigt 2022.

ANNONS
|

Biometri- och fingeravtryckläsningsföretaget Fingerprint Cards går mycket starkt på en svagt fallande börs under tisdagen och låg över åtta procent vid lunch på tisdag. Någon omedelbar förklaring i form av händelser kopplade till företaget går inte att hitta, och Stockholmsbörsen som helhet minskar också under tisdagen.

Det senaste året föll aktien starkt – mer än det generella börsfallet – och värdet på aktien hade vid årsslutet minskat med över 86 procent. Så den lilla återhämtningen nu är från ett läge där aktien urholkats av bland annat av restriktioner i Kina och beslut om en företrädesemission i september för att plocka in mer kapital till det blödande bolaget.

ANNONS

Värdet på aktien nu, cirka 3:50 kronor, kan jämföras med hösten 2015 då bolaget blev en stor spekulationsaktie för aktiemarknaden på grund av sin teknik och aktien var värd 124 kronor.

LÄS MER:Experten om börsåret 2023: ”Käpprätt åt helsike”

LÄS MER:Fingerprint Cards vd Christian Fredrikson avgår efter sex år

LÄS MER:Göteborgsbolag rasar efter rapporten

LÄS MER:Göteborgska Fingerprint kollapsar på stigande börs

LÄS MER:Bolagen från Göteborg som kraschat på börsen

Missa inte det senaste från GP Ekonomi!

Nu kan du få alla våra ekonominyheter, reportage och analyser som en liten notis direkt till din telefon genom att klicka på följ-knappen vid taggen Ekonomi. I mobilen finner du den under artikeln och på sajt överst till höger om artikeln.

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev

GP Ekonomis Ida Johansson förklarar och analyserar privatekonomi och kommer med aktuella spaningar och lästips.

För att anmäla dig till nyhetsbrevet behöver du ett digitalt konto, vilket är kostnadsfritt och ger dig flera fördelar. Följ instruktionerna och anmäl dig till nyhetsbrevet här.

comments

Kommentarer

Vad tycker du?

Här nedan kan du kommentera artikeln via tjänsten Ifrågasätt. Märk väl att du behöver skapa ett konto och logga in först. Tänk på att hålla god ton och att inte byta ämne. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Inlägg som bedöms som olämpliga kommer att tas bort och GP förbehåller sig rätten att använda kommentarer i redaktionellt innehåll.

ANNONS