Tapasbar, franska köket, finkaffe, festvåningar och klassiska kök. Listan är lång på alla nya etablissemang som nu samlas på och omkring Avenyn. Bild: Fredrik Sandberg
Tapasbar, franska köket, finkaffe, festvåningar och klassiska kök. Listan är lång på alla nya etablissemang som nu samlas på och omkring Avenyn. Bild: Fredrik Sandberg

Explosion av restauranger i Avenyområdet

En rad nya etablissemang öppnar inom kort i Avenyområdet. Bland andra en systerrestaurang till Juan Font och nyrenoverade festvåningen La Venue.

ANNONS
|

Mitt i värsta julstressen i början på december slår en rad nya restauranger och kaféer upp portarna på Avenyn eller angränsande gator.

Espresso House tar över Condecos gamla lokal på Avenyn, på andra sidan gatan, i Convendumhuset öppnar kaffekedjan Johan & Nyström en konceptbutik. Vinbaren Juan Font öppnar ytterligare en restaurang på Teatergatan som ska heta Isabelle.

–Det händer hur mycket som helst på Avenyn just nu. I slutet på december öppnar också fantastisk festvåning på Avenyn 1 som heter La Venue, säger Jessika Wassberg, vd och centrumledare för Avenyföreningen.

–Vi är glad att kunna vara med och bidra till fler unika mat- och kaffeupplevelser i Avenyområdet och hjälpa fler befintliga hyresgäster att utvecklas och expandera och välkomna starka nya varumärken, säger Peder Wahlgren, affärsområdeschef för Wallenstam, ett uttalande.

ANNONS

Hemligheter i Nordeabanken

Dessutom håller Stureplansgruppen på och bygger ett nytt etablissemang i Nordeas gamla lokaler på Avenyn.

–Exakt vad det kommer att bli är man lite hemliga kring, men vi vet i varje fall att det kommer att bli någon form av restaurang, säger Jessika Wassberg.

Under senaste halvåret har flera nya restauranger öppnat eller flyttat in på Avenyområdet.

I Valandhuset har det öppnat ett brasseri och en cocktailbar under namn Teatergatan, gamla Avenykrogen El Corazon stängdes, och öppnade i ny regi under namnet The Parlour. Men det betydde inte att det spanska inslaget försvann eftersom nya tapasbaren Carmona öppnade på andra sidan gatan.

Nyheter på Södra vägen

Götaplatsgruppen med krögaren Stefan Karlsson i spetsen inledde ett samarbete med Elite Hotels of Sweden, och skapade ett nytt koncept med At Park, på det anrika hotellet på Avenyn.

–Och så har det hänt en del på Södra Vägen också, där båda restaurangerna Epoque och Mercado Mexico har öppnat, säger Jessika Wassberg.

ANNONS