Ericssonspekulanter trotsar jättesmäll. Arkivbild.
Ericssonspekulanter trotsar jättesmäll. Arkivbild. Bild: Fredrik Sandberg/TT

Börsuppgången i Stockholm fortsatte

Stockholmsbörsen steg återigen.
Orsaken: Förhoppningar om att den värsta ränteoron håller på att lägga sig.
Vid stängning på torsdagen var breda OMXS-indexet upp 0,7 procent.

ANNONS
|

Nästan tre procent upp i tisdags, stiltje under onsdagen. Och så nu på torsdag tog Stockholmsbörsen återigen fart. På en vecka, de senaste fem börsdagarna, har index stigit tydligt.

En aningen högre amerikansk inflation än väntat, siffrorna släpptes under eftermiddagen, fick bara kurserna att darra till något.

Ericsson gjorde bra ifrån sig, plus 1,5 procent, trots gårdagskvällens jättesmäll på 32 miljarder kronor i form av en bokföringsmässig nedskrivning av värdet på det härom året köpta bolaget Vonage. Beskedet var i huvudsak väntat bland bedömare och aktiespekulanterna verkar ta det övriga kvartalsresultatet, som också redovisades, som intäkt för att rörelsen utvecklas ungefär som väntat.

ANNONS

Bland övriga vinnare märks verkstadsjättar som Alfa Laval, plus 2,1 procent och Atlas Copco, 2,0 procent.

Kronan tappade något mot dollarn efter inflationsbeskedet. En dollar kostar på eftermiddagen 10:96 medan euron noteras till 11:57.

Oljepriset vände upp igen efter att under några dagar ha backat tillbaka till nästan samma nivå som innan Hamas blodiga attack på Israel i helgen. Ett fat Nordsjöolja kostar nu drygt 88,6 dollar.

Bland de ledande börserna i Europa var humöret skiftande. Vid stängning i Stockholm hade index i Frankfurt och Paris backat något medan London hade stigit.

comments

Kommentarer

Vad tycker du?

Här nedan kan du kommentera artikeln via tjänsten Ifrågasätt. Märk väl att du behöver skapa ett konto och logga in först. Tänk på att hålla god ton och att inte byta ämne. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Inlägg som bedöms som olämpliga kommer att tas bort och GP förbehåller sig rätten att använda kommentarer i redaktionellt innehåll.

ANNONS