Anrika Fars Hatt räddas från konkurs – här är nya ägaren

Beskedet om att Fars Hatt gått i konkurs kom som en chock för många. Nu står det klart att Kungälvshotellet får leva vidare med ny ägare, skriver Kungälvs-Posten.

ANNONS
|

Det var i början av september som Fars Hatt i Kungälv, med anor som sträcker sig ända till 1600-talet, meddelade att verksamheten skulle försättas i konkurs. Bara några dagar senare stängde hotellet.

– Det är så sorgligt att det inte går att beskriva med ord. Före pandemin var vi ett stabilt företag utan belåning. Sedan dess har vi betalat för att gå hit. Till slut så var kassan tom, sa dåvarande ägaren Ulla Norbäck till GP i samband med konkursbeskedet.

LÄS MER:Svenska Mässan anställer upp mot 150 personer

Hotellkedja tar över Fars Hatt

Men etablissemanget har inte stängt för gott. Bara någon vecka efter konkursen meddelade konkursförvaltaren Christian Andersch på Rosengrens advokatbyrå att man hoppades kunna sälja verksamheten vidare – och att flera intressenter redan hade hört av sig.

ANNONS

Kruxet var att en eventuell ny ägare skulle behöva ett mer långsiktigt hyresavtal än det rivningskontrakt som Fars Hatt hade vid tillfället för konkursen.

På måndagen stod det klart att hotellet får en ny ägare i kedjan Dialog Hotels, som räknar med att ta emot sina första gäster redan vid årsskiftet.

LÄS MER:Möbeljätte köper mark för miljoner vid Landvetters flygplats

Har flera hotell i Göteborg

– Vi ser fram emot att tillsammans med fastighetsägaren varsamt förvalta och utveckla verksamheten under många år framåt, säger Alexandra Kaleta, hotellansvarig för Dialog Hotels i ett pressmeddelande.

Eva Jonasson, presskommunikatör på fastighetsägaren Balder, kommenterar affären:

– Vi glada att ha hittat en långsiktig lösning som vi tror på och som är bra för Kungälv och alla inblandade parter. I Dialog Hotels ser vi en erfaren, och duktig aktör som vi tror är rätt för platsen och staden.

Dialog Hotels har i dag sex hotell, som ligger i Göteborg, Stockholm och Västerås.

Missa inte det senaste från GP Ekonomi!

Nu kan du få alla våra ekonominyheter, reportage och analyser som en liten notis direkt till din telefon genom att klicka på följ-knappen vid taggen Ekonomi. I mobilen finner du den under artikeln och på sajt överst till höger om artikeln.

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev

GP Ekonomis Alexander Piauger blickar ut i den finansiella världen och kommer med aktuella spaningar och lästips.

För att anmäla dig till nyhetsbrevet behöver du ett digitalt konto, vilket är kostnadsfritt och ger dig flera fördelar. Följ instruktionerna och anmäl dig till nyhetsbrevet här: https://www.gp.se/mina-sidor/nyhetsbrev

ANNONS