Möbeljätte köper mark för miljoner vid Landvetters flygplats

Nordiska Galleriet – som finns i huset med den klassiska Kurt Olsson-soffan i Mölndal – ska växa ännu mer i Göteborgsregionen. Nu har de köpt mark för drygt 17 miljoner vid Landvetters flygplats. Försäljningen är den tredje på kort tid i ”flygplatsstaden”, enligt Swedavia.

ANNONS
|

Nordiska Galleriets butik i Mölndal ligger precis bredvid motorvägen. Det var här, i en gigantisk fåtölj på taket, som flera numera klassiska intervjuer utfördes av Lasse Brandebys reporter-alias Kurt Olsson. Under åren har möblemanget byts ut liksom fastighetens ägare. Nu är det alltså en möbeljätte som enligt egen utsago utvecklats mycket starkt i Mölndal på senare tid. Därför har Nordiska Galleriet Properties AB för cirka 17,4 miljoner kronor köpt en av de sista byggrätterna på ett av Swedavias logistikområden vid flygplatsen.

LÄS MER:Ska bygga gigantiskt "upplevelsecentrum" i Landvetter

LÄS MER:Hälften av linjerna tillbaka på Landvetter – nya på väg

Nordiska Galleriet ska växa i Göteborg

– Det känns bra att vi nu utökar vårt fastighetsbestånd och får tillgång till mer lagringskapacitet vilket bäddar för fortsatt tillväxt för Nordiska Galleriet i Göteborgsregionen, säger Per Sköld, vd för Nordiska Galleriet Properties, i ett pressmeddelande.

ANNONS

All mark upptagen på ena logistikområdet

Marken har de köpt av Swedavia som äger och driver Göteborg Landvetter Airport. De sålde nyss mark till två andra bolag – North Park Fastigheter och Zeppelin Sverige AB – och i och med denna försäljning till Nordiska Galleriet är all mark upptagen på det logistikområdet som kallas Logistics Park 1.

Börja sälja på flygplatsens västra sida

Därmed är det dags för Swedavia att ta sig an resterande delar av den ”framväxande flygplatsstaden Airport City Göteborg”. Efterfrågan är fortsatt stark på logistikfastigheter vid flygplatsen enligt Swedavia, som nu börjar arbetet med det andra logistikområdet, Logistics Park 2. Det är med sina 700 000 kvadratmeter dubbelt så stort som det första och ligger på flygplatsens västra sida. Målet är att den första byggnaden här ska vara klar under år 2025.

Missa inte det senaste från GP Ekonomi!

Nu kan du få alla våra ekonominyheter, reportage och analyser som en liten notis direkt till din telefon genom att klicka på följ-knappen vid taggen Ekonomi. I mobilen finner du den under artikeln och på sajt överst till höger om artikeln.

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev

GP Ekonomis Alexander Piauger blickar ut i den finansiella världen och kommer med aktuella spaningar och lästips.

För att anmäla dig till nyhetsbrevet behöver du ett digitalt konto, vilket är kostnadsfritt och ger dig flera fördelar. Följ instruktionerna och anmäl dig till nyhetsbrevet här.

ANNONS