Anders, 43, tatuerade in sin egen bank på armen

43 år gammal gick hamnarbetaren Anders Linusson till en tatuerare för första gången. Då gaddade han in loggan till banken där han är kund – bland annat.
– Man är ju ganska ekonomiskt lagt, så jag vill utnyttja hela timmen, säger han.

ANNONS
|

För ett tag sedan satt göteborgaren Anders Linusson och pratade med sin 18-åriga dotter Estelle (namngiven innan prinsessan, reds. amn.). Hon berättade då att hon avsåg att tatuera sig.

– Då kände jag, kanske med något glas vin i kroppen, att va fan... här får jag ju hänga på! Jag är 43 år och otatuerad, man får ta chansen och göra detta till en far och dotter-grej, säger Anders Linusson.

Tillsammans gick de för att tatuera sig, båda skulle skaffa varsitt litet e på handleden. Men de tatueringarna tog bara några minuter att göra, medan Anders och Estelle redan hade betalat för en hel timme.

ANNONS

”De flesta är skeptiska”

Anders valde då att tatuera in ännu ett motiv: Nätbanken Avanzas logotyp.

– Det skulle vara något som passar mig, som fångar min personlighet, säger Anders Linusson som förklarar att tatueringen kanske framför allt ska tolkas som en symbol för hans börsintresse.

– Jag började ju redan som sexåring att samla pengar. Sedan har jag haft det beteendet hela livet och det kommer nog att fortsätta tills jag dör.

Så det är inte bara att du är nöjd kund?

– Jodå, det är det också. Jag är både kund och aktieägare, de har en väldigt bra plattform.

Vad har du fått för reaktioner?

– Det har varit ganska blandat, men de flesta är skeptiska. Men många tycker också att det var fräckt. Jag såg att några av sparekonomerna på Avanza tyckte att de skulle skaffa så att alla kan tatuera sig hos dem.

Men om någon annan bank skulle erbjuda bättre villkor, kan du tänka dig att tatuera in deras logga också då?

– Nja, jag funderade lite på Wall Street-tjuren. Men jag är nybörjare på detta med tatueringar så jag tror jag får ta det lite lugnt.

Privatekonomi söndag

I artikelserien Privatekonomi söndag samlar vi reportage, tips och granskningar om hur man får pengarna att räcka längre och förutsättningar att växa.

Vill du få en pushnotis i din mobil när vi skriver om dessa ämnen? Klicka här: Privatekonomi och välj följ.

Har ett boende i Spanien

Anders Linusson bor på Lindholmen i Göteborg och arbetar i hamnen, där han arbetar med flödet av Volvo-bilar. Hans arbete sker både på kontor och ute på fältet – och går fint att kombinera med ett stort intresse för börsen.

ANNONS

Linusson äger också ett boende i Spanien. Hans mål är att börsen en dag ska ge honom tillräckligt med pengar och frihet för att kunna flytta dig på heltid.

– Det är ett nörderi, skulle jag säga. Jag lever i det konstant sedan 25 år tillbaka och det är väl en del av tatueringen också. Den säger något om vem jag är som person. Det ska gå uppåt, jag vill bli lite rikare, lite bättre, lite mer beläst varje år, säger han.

Några fler tatueringar har han inte planerat in för tillfället. Men som börsintresserad är han van att tänka både ett och två kvartal framåt i tiden.

– Snart är det ju faktiskt 25 år sedan jag träffade min fru. Då skulle man ju kunna tänka sig att tatuera in en bokstav till, på den andra handleden. Det hade varit en fin kärleksförklaring till henne, säger han.

– Och då hade jag kunnat slänga in Wallenstams myra också som extra, det är verkligen ett bolag jag gillar.

LÄS MER:Göteborgare väljer att köpa aktier i Göteborgsbolag

LÄS MER:Sex dyra vanor att byta ut – för att spara pengar

LÄS MER:Thedéen: Vi är på väg in i en ny fas

Missa inte det senaste från GP Ekonomi!

Nu kan du få alla våra ekonominyheter, reportage och analyser som en liten notis direkt till din telefon genom att klicka på följ-knappen vid taggen Ekonomi. I mobilen finner du den under artikeln och på sajt överst till höger om artikeln.

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev

GP Ekonomis Alexander Piauger blickar ut i den finansiella världen och kommer med aktuella spaningar och lästips.

För att anmäla dig till nyhetsbrevet behöver du ett digitalt konto, vilket är kostnadsfritt och ger dig flera fördelar. Följ instruktionerna och anmäl dig till nyhetsbrevet här.

ANNONS