Vi är övertygade om att konsten tillför en värdefull dimension till våra bostadsområden. Om konsten bidrar till möten och diskussioner grannar emellan så finns det ett värde i själva mötet, skriver debattören.
Vi är övertygade om att konsten tillför en värdefull dimension till våra bostadsområden. Om konsten bidrar till möten och diskussioner grannar emellan så finns det ett värde i själva mötet, skriver debattören. Bild: Pernilla Löfgren

Vi har fått positiv respons på väggmålningen i Högsbo

Det som någon upplever som vackert kan någon annan uppleva som fult och en tredje tycker kanske att det skaver eller känner obehag, skriver Sara Hamon.

Det här är en debattartikel. Åsikter och idéer som framförs är skribenternas egna. Vill du svara eller har du synpunkter på debattartikeln? Mejla till: debatt@gp.se

ANNONS

Replik

3/11 Skona våra väggar från tom konsultgraffiti

På Familjebostäder ser vi stort värde i konst – kanske behöver vi konst och tänkvärda budskap särskilt nu när många har det kärvt ekonomiskt och det råder konflikter på olika håll i världen. Upplevelserna av konst – målad, skulpterad, i ljusform eller annat – är ofta lika skiftande som antalet betraktare. Det som någon upplever som vackert kan någon annan uppleva som fult och en tredje tycker kanske att det skaver eller känner obehag.

Vi är övertygade om att konsten tillför en värdefull dimension till våra bostadsområden. Om konsten bidrar till möten och diskussioner grannar emellan så finns det ett värde i själva mötet.

ANNONS

Familjebostäder lyder under enprocentsregeln vilket innebär att cirka en procent av budgeten för våra byggprojekt ska avsättas till bild- eller formkonstnärlig gestaltning. Vi arbetar på olika sätt för att tillföra konst i våra områden, ofta tillsammans med och i dialog med våra hyresgäster.

Vår vägg i Högsbo som nyligen har smyckats med bild och text betraktar vi i allra högsta grad som konst. Och vi har fått väldigt mycket positiv respons av hyresgäster och andra som uppskattar konstverket på fasaden.

Vi har konst i många av våra områden i olika delar av staden. I september invigde vi nya konstverk i Sisjödal, där vi har skulpturer och textverk på flera platser i området.

Sara Hamon, Fastighetsutvecklingschef på Familjebostäder

ANNONS