Jättepenisen kom tillbaka – revs direkt

En snöskulptur formad som en penis dök upp i en rondell i Dalsjöfors för tredje året i rad på torsdagsmorgonen. Men den fick bara stå i några timmar – nu har Trafikverket huggit ner den.
– Den är helt fantastisk men det är töntigt att Trafikverket åker ut och river ner den, säger dalsjöforsaren Orsolya Berggren.

ANNONS
|

Både år 2021 och 2022 har en snöformation i Dalsjöfors väckt stor uppmärksamhet. En jättepenis i snö har rests i en rondell på riksväg 40. Under natten till torsdagen dök den upp igen.

Revs direkt

Men redan på morgonen revs den av Trafikverket.

Enligt Peter Jonsson, presskommunikatör på Trafikverket, finns det två anledningar till att de river ner den.

– Självklart är det ett kreativt tilltag men det är ingenting som vi rekommenderar. Dels utsätter du dig själv för fara genom att vistas i rondellen, där ska du inte vara. Sen kan det bli en distraktion och försämra visualiteten i rondellen och det vill vi inte heller, säger han.

ANNONS

Den kommer antagligen att smälta bort. Är det värt att lägga tid och pengar på att riva ner den?

– Absolut, det är något som vi gör när saker och ting stör trafiksäkerheten. Vi jobbar för att det ska bli så säkert som möjligt.

Dalsjöforsaren: ”Töntigt av Trafikverket”

Snöpenisen är väldigt uppskattad bland dalsjöforsarna, enligt Orsolya Berggren som åkte förbi snöpenisen under torsdagsmorgonen.

– Det är jätteroligt. Den är helt fantastisk men det är töntigt att Trafikverket åker ut och river ner den. Den är uppskattad av alla dalsjöforsare, säger hon.

– Den stör inte över huvud taget. Det är ganska bortkastade pengar att skicka ut personer till att man ska rasera och ta bort den.

Orsolya Berggren beskriver årets snöpenis:

– Den är väldigt välgjord. Alla detaljer fanns där.

Hon vet inte vilka det är som varje år åker ut och sätter ut den jättelika snöpenisen i rondellen.

– Det är en hemlig grupp och det är nog inte många som vet vilka det är.

LÄS MER:Kåtbockar sätter julstämning i Älvängen

LÄS MER:De satt fast på iskallt strömlöst tåg i timmar

LÄS MER:Nu kommer snön – men sen mer regn

LÄS MER:Jättepenisen i snö är tillbaka – ”Låt stå!”

Missa inte det senaste från GP Borås!

Nu kan du få alla våra Boråsnyheter, reportage och krönikor som en liten notis direkt till din telefon genom att klicka på följ-knappen vid taggen Borås. I mobilen finner du den under artikeln och på sajt överst till höger om artikeln.

ANNONS