Allt du behöver veta om Pokémon GO

Speljättens nya app Pokémon GO har tagit världen med storm och fått vuxna män att leta fantasifigurer på gatan. Här är allt du behöver veta för att komma igång.

ANNONS
|

Efter åratal av spekulationer om och när Nintendo ska ge sig in på marknaden för spel i mobiler har Pokémon GO landat i app-butikerna. Först ut är Australien, Nya Zeeland och USA där spelet blev så populärt att nedladdningarnasänkte servrarna.

Spelet bygger vidare på det mycket populära Pokémon-konceptet och använder sig av augmented Reality (AR) för att bygga upp en bild av attde magiska figurerna finns alldeles inpå oss. Mobiltelefonen fungerar som en lins som gör det möjligt för oss att uppfatta dem.

Appen har gjort dundersuccé och har fått såväl ungdomarsom vuxna att jaga runt i kvarteren i jakt på en ny pokémon-figur.

ANNONS

Läs också: Så kan du bli rånad – med Pokémon GO

Men det finns anledning att vara försiktig i sin jakt på de små fantasifigurerna. I helgen rapporterade GP om flera fall i USA där kriminella lockat ivriga deltagare till avlägsna platser för att sedan råna dem.

Pokémon GO finns än så länge inte tillgänglig på den svenska marknaden men klicka på bildspelet för att få engenomgång av spelets viktigaste delar.

ANNONS