Så kan du bli rånad - med Pokémon Go

Pokémon Go är det nya app-spelet som har tagit världen med storm. Men under söndagen användes spelet till något helt annat, då beväpnade män försökte lura till sig rånoffer med hjälp av appen i Missouri, USA.

ANNONS
|

Det var vid tvåtiden amerikansk tid som polisen i Missouri, USA, larmades till ett beväpnat rån. Men inte vilket rån som helst. De misstänkta gärningsmännen försökte nämligen lura till sig sina offer till avlägsna platser - via appspelet Pokémon Go. Där är det möjligt för personerna som spelar att vara ute i verkligheten för att fånga sina pokémon. Detta tog rånarna tillvara på, när de under söndagen upptäcktes av polis vid en parkeringsplats. Männen ska ha kastat ut ett vapen genom fönstret på sin bil när de såg att polismän närmade sig dem, skriver The Guardian.

Spelet har spridit sig i rekordfart de senaste dagarna. Förutom de misstänkta rånförsöket har polisen gått ut med andra varningar. Bland annat har amerikansk polis vädjat om att man bör vara försiktig och medveten om sig själv och sin omgivning vid sina speltillfällen. Trots det, har människor råkat ut för minst sagt märkliga händelser. Det ska röra sig om människor som har hamnat på sjukhus efter att ha jagat pokémon på farliga platser. Under fredagen leddes en person till en död kropp i en flod med hjälp av spelet. "Jag skullebara gåen promenadför att fånga Pokémon", sa19-åriga Shayla Wiggens till lokala medier, vilketThe Guardian skrivit om.

ANNONS
ANNONS