Prins Harry sökte hjälp – 20 år efter Dianas död

ANNONS
|

Det var först när han var i sena tjugoårsåldern och fortfarande försökte komma till ro med sin mors död som prins Harry sökte professionell hjälp, berättar han i en intervju medtidningen The Telegraph. Detta trots att hans bror, prins William, försökteövertala honom att söka hjälp tidigare för att bearbeta deras mors, prinsessan Diana, död.

LÄS OCKSÅ:Världen sörjer ännu

– Jag kan definitivt säga att faktumet att jag förlorade min mamma vid 12 års ålderoch därmed stängde av alla mina känslorde senaste 20 åren, har haft en allvarlig inverkan på både mitt privatliv och mitt arbete, säger prins Harry till The Telegraph.

ANNONS

Kände ångest under kungliga uppdrag

Prinsen beskriver att han började att ta itu med sin sorg förstnär han var 28 år gammal. Vid det laget hade han börjat känna ångest under kungliga uppdrag.

LÄS OCKSÅ:Var tredje britt tror Diana blev mördad

LÄS OCKSÅ:Nya tips om Dianas död granskas

–Jag har nog varit mycket nära en fullständig kollapsvid ett flertal tillfällen när olika typer avsorg, lögner och missuppfattningar slungats emot mig från alla möjliga håll. Jag har sökt hjälp hos psykologer ett par gånger, eller fler, och det är fantastiskt. När man börjar göra det inser man att man är del i en väldigt stor klubb, berättar prinsen för The Telegraph.

"På gränsen att slå ner någon"

Prins Harry menar att det gick så långt att han även började känna aggressioner. Flera olika personer i hans närhet ska då ha tipsat honom om att boxning var ett bra sätt att lätta på det mentala trycket.

– Det räddade migverkligen eftersom att jag var på gränsen att slå ner någon. Att kunna slå någon som hadeslagkuddar var mycket bättre, säger han till The Telegraph.

Senare i år kommer prinsen och hans broruppmärksamma 20-årsdagen av sin mors död. Då kommer det attresas en staty överprinsessan Diana. Statyn kommer att placeras vid hennes tidigare hem, Kensington palace i London.

ANNONS

LÄS OCKSÅ:Prinsessan Diana blir staty

Dessutom kommer prinsarna att dela ut utmärkelser i hennes namn. Dessa ska hedra vänlighet, medkänsla och service, egenskaper som förknippas med den bortgångna prinsessan.

Prinsessan Diana (1961-1997)

  1. tillhördeden brittiska högadeln
  2. gift 1981 med den brittiske tronföljaren prins Charles
  3. prinsessa av Wales
  4. arbetade före äktenskapet med undervisning på förskola
  5. Diana och Charles separerade 1992. Skilsmässan beviljades 1996
  6. Blev utstött ur kungahuset i samband med separationen men var mycket populär till följd av sitt intresse för sociala frågor och sitt engagemang för bl.a. hemlösa barn, narkotikaberoende och aidssjuka
  7. Dianas död i en trafikolycka i Paris resulterade i stora sorgeyttringar
  8. Mor till William (född 1982) och Henry (född 1984).

Källa: Nationalencyklopedin

ANNONS