Nya tips om Dianas död granskas

ANNONS
|

Tidningen The Telegraph uppger att spekulationerna rör brittiska försvarets specialstyrka SAS. Uppgifterna ska ha dykt upp i samband med en rättegång mot SAS-sergeanten och prickskytten Danny Nightingale, som dömts för illegalt vapeninnehav.

Det är de tidigare svärföräldrarna till ett nyckelvittne i rättegången - också han SAS-soldat och dömd för vapeninnehav - som hävdar att exsvärsonen berättat för dottern att bilolyckan "arrangerades" av SAS och att detta sedan "doldes".

Hur mycket substans som finns i uppgifterna vill ingen företrädare för Scotland Yard säga i dag. Londonpolisen bekräftar att trovärdigheten i den nya informationen undersöks men vill inte kommentera innehållet och säger att utredningen om olyckan inte öppnats på nytt.

ANNONS

Att uppgifterna dyker upp i brittiska medier dagarna före 16-årsdagen av olyckan gör knappast saken mera trovärdig.

Brittiska hovet har vägrat att kommentera uppgifterna.

I april 2008 fann en brittisk domstol att olyckan kunde skyllas på de paparazzifotografer som jagade Dianas bil samt hennes chaufför Henri Paul som hade tre gånger så mycket alkohol som tillåtet i blodet. En fransk domstol hade dock redan tidigare frikänt fotograferna från att ha varit den direkta orsaken till dödsolyckan.

ANNONS