Zara Larsson uppmanar till att visa respekt

Alla drabbas av otur och taskiga omständigheter. Frågan är bara hur man hanterar dem. Det vet uppenbarligen Zara Larsson.

ANNONS
|

Att Slottsskogen under hela eftermiddagen svepts in i ett fint fallande, men obönhörligt genomträngande, blötläggande regn tycks bara ha gjort den svenska superstjärnan in spe ännu mer peppad. I specialdesignad, rosa bomberjacka och t-shirt från klassiska, göteborgska musikaffären MUG (bra reklamkupp) studsar hon in på scenen och kickar igång showen med Never forget you.

Det är inte bara publiken som är blöt, det ligger fullt av vatten på scengolvet och det plaskar och skvätter om de fyra dansarnas sneakers. "Jag kommer säkert att halka", konstaterar Zara Larsson. Det gör hon förstås inte. Hon snubblar inte på minsta vis.

Zara Larsson, som för bara två år sedan själv stod framför samma scen och kollade Icona Pop, genomför en imponerande, väl sammanhållen show som inte är långt borta från de stora internationella stjärnorna. Jo, LED-skärmarna är lite mindre och bandet inte lika svulstigt. Det spelar dock ingen roll.

ANNONS

Zara Larsson har något annat, något alldeles unikt, som gör att jag inte sett så många lyckliga, jublande unga tjejer i en WoW-publik på den här sidan Håkan Hellström. Ja, Zara Larsson är mycket mer än den där starka rösten och den uppenbara talangen. Framförallt är hon mycket mer än citatmaskinen som skapar såväl mediala klickfester som hatstormar. Hon pratar bra om övergreppen på Bråvalla och hon uppmanar alla att visa respekt för varandra men låter i första hand musiken tala.

Zara Larsson skippar klädbyten, förutom en uppkastad Beppe-hatt i rastafärger, och hon har en självklar energi och utstrålning utan att vara i närheten av att använda musikbranschens gängse diva-klyschor.

Zara Larsson står så att säga bredvid sina fans i stället för att sätta sig själv på en piedestal. Det är väldigt fint och det gör också att hon bottnar i sina låtar på ett sätt som är långt ifrån självklart för så unga vokalist-talanger där tekniken inte sällan ställer sig i vägen för tolkningen.

Vi får hitsen såklart men också några nya låtar från den kommande plattan som ska släppas nästa månad. Zara Larsson har varit med i låtskrivarprocessen, bland annat i starka Funeral som hon alltså redan stoppat in i liveshowen.

ANNONS

Allt, precis allt, talar för att det kommer hända mycket för Zara Larsson i höst och vinter. Det kan nog dröja innan hon är tillbaka i Göteborg igen. Desto göttigare att vi fick den här blöta festen.

ANNONS