Zara Larsson: "Jag har släppt kontrollen"

Zara Larssons tempo bara ökar. Hur orkar hon? - Jag vet aldrig var jag ska vara mer än tre dagar framåt, det är min metod.

ANNONS
|

På lördag återvänder Zara Larsson till Göteborg för andra konserten på en dryg månad. Den här gången på ett, förhoppningsvis, soligt Liseberg. Senaste tokregnade det i Slottsskogen under Way out West-helgen.

- Jag hade jättekul ändå, det var liksom bara att gå upp och köra. Jag tror publiken kände likadant, alla var redan genomblöta så man kunde lika gärna strunta i regnet och festa tillsammans. Okej, jag var lite orolig för att dansarna skulle halka på det blöta scengolvet, men det gick ju bra.

Du hade en tröja från välkända, göteborgska musikbutiken Musik utan gränser på dig under hela konserten. Hur kom det sig?

ANNONS

- Ha, ha, det var en slump. Jag vet nästan aldrig vad jag ska ha på mig. Det blir som det blir. Den där tröjan låg på en stol i logen och jag tyckte den var fin.

Det kom en ny låt från dig häromdagen, Ain't my fault, hur skulle du beskriva den?

- Den är ganska flirtig med ett aggressivt beat, mycket bas, mycket pow-pow. Ska bli kul att göra den inför publik, jag gjorde den i en tv-studio i går men det blir ju såklart helt annorlunda live. Hoppas att de som kommer till Liseberg har hunnit lyssna in sig så vi kan sjunga den tillsammans.

Så när kommer den där skivan som varit färdig ett tag, vi är många som väntar?

- Tack, jo, den kommer snart. Ska egentligen bara bestämma vad den ska heta, det är nog det svåraste av allt. Jag vill ju att titeln ska sammanfatta hela plattan, alla låtarna.

Du flänger mellan tidszonerna och är på nya platser, med nya grejer som ska göras hela tiden. Vad har du för metoder för att orka?

- Jag väljer att ha släppa kontrollen. Jag vet aldrig var jag ska vara mer än tre dagar framåt, det är min metod. Jag litar helt på de människor jag har omkring mig. Sedan kan jag sova var och när som helst.

ANNONS

Är det något mer du väljer bort?

- Nja, alltså jag bloggar inte längre, men det är mest för att jag inte har lust. Det är inte så att jag känner att jag missar något i livet som andra i min ålder har. Jag saknar mina vänner och min familj när jag är borta mycket såklart, men Facetime är en bra grej.

Du har fått mycket uppmärksamhet för dina åsikter och saker du har sagt, men ju mer bra musik du släpper borde väl intresset hamna där i stället?

- Ja, verkligen! Det hoppas och tror jag. Jag tycker såklart fortfarande likadant om de saker som media har plockat upp från bloggen och från Twitter och Instagram. Jag kommer alltid säga vad jag tycker på scenen och i intervjuer, men kanske att det ser lite hårdare ut när jag skriver ned det svart på vitt. Nu vill jag att musiken kommer först, det är den det handlar om och det är där jag vill ha full kontroll.

Liseberg - har du några minnen därifrån?

- Ärligt talat, nej. Jag gillar att åka grejer, men det har varit Gröna Lund som gällt för mig. Det är dock kul att uppträda i en nöjespark där alla är välkomna och alla får vara med, utan åldersgränser och så.

ANNONS
ANNONS