Zara Larsson. Foto: TT.
Zara Larsson. Foto: TT.

Zara Larsson: Black lives matter

De senaste dödsskjutningarna i USA har skapat starka reaktioner. En av de svenska kändisarna som tagit ställning är Zara Larsson som ger sitt stöd till Black lives matter.

ANNONS
|

Strax innan klockan 03 svensk tid idag utbröt en skottlossning i Dallas.

Samtidigt pågick en demonstration som en reaktion på polisens brutalitet mot svarta misstänkta. 12 poliser blev under nattens skottlossningskjutna och i skrivande stund har fem av dessa poliser rapporterats döda.

Tidigare i veckan sköts två svarta män till döds av polisen, en av dessa var Alton Sterling. En person som nu blivit ett startskott för omfattande protester.

I veckan har 32-årige Philando Castile och 37-årige Alton Sterling, båda mörkhyade, skjutits till döds av poliser som nu har tagits ur tjänst.

Men redan tidigare har rörelsen Black lives matterfått stor uppmärksamhet och stöd. En aktivistorganisation som jobbar mot våldet afro-amerikaner får utså.

ANNONS

LÄS MER: Poliser ihjälskjutna under demonstration

Stjärnor som Jay-Z, Drake och Beyoncé har tidigare tagit ställning. Beyoncé skriver bland annat:

"Det är upp till oss att ta ställning och kräva att de 'slutar döda oss'. Vi behöver inte sympatier, vi behöver att alla respekterar våra liv".

En av de svenska kändisarna som reagerat är Zara Larsson som skriver om Alton Sterling och Black lives matter.

Hon skriver "Vila i frid" och önskar att människor slutar dela videos där han mördas. Samtidigt menar Zara Larsson att hon förstår varför dessa videos sprids.

Zara Larsson avslutar med:

"Det enda bra med USA just nu är... Hmmm.. Jag vet inte."

ANNONS